De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe quotefunctie Twitter rolt ook uit naar Android-gebruikers

Redactie
14 april 2015, 11:08
1 min leestijd
Nieuwe quotefunctie Twitter rolt ook uit naar Android-gebruikers

Twitter heeft de nieuwe quotefunctie voor het retweeten nu ook beschikbaar gemaakt voor Android-gebruikers. De functie was voorheen alleen te gebruiken door iPhone-bezitters.

Lees verder na de advertentie.

Retweeten bij Twitter kan via twee opties: een gehele retweet van de originele tweet, waarbij je geen commentaar geeft, of via de nieuwe quote-optie. Door deze quote-retweet wordt het mogelijk om de originele tweet te embedden, waarna je vervolgens nog best wat karakters over hebt om een reactie te plaatsen. Eerder werd er geretweet door RT voor de originele tweet te zetten, maar dit vond Twitter er niet zo fraai uitzien.

Zo werkt de nieuwe Twitter quote-functie

twitterquote

De nieuwe optie is in de geüpdate Android-app beschikbaar. Je kunt voortaan kiezen uit een normale retweet of quote-retweet, waarbij laatstgenoemde het venster opent dat je in de screenshot aan de rechterzijde kunt zien. De originele tweet verschijnt aan de onderzijde, waarbij de aan de bovenkant de ruimte hebt om een reactie te plaatsen. Andere Twitter-gebruikers kunnen op de geëmbedde tweet drukken om de originele tweet – in dit geval een tweet  van Android Planet – te bekijken.

Aan de bovenkant is de blauwe knop met ‘retweeten’ te zien, waarmee je via de nieuwe quote-functie ook kunt publiceren. De officiële Twitter-apps ondersteunen deze nieuwe vorm van retweeten al, alsmede Tweetdeck en enkele andere Twitter-apps van derden.

Download de Twitter-update

De update voor de Twitter-app is in Google Play te downloaden. De update wordt echter wel langzaam uitgerold, dus het is niet voor iedereen mogelijk om direct up te daten.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu