Twitter tablet-versie gelanceerd, alleen beschikbaar voor Galaxy Note 10.1

Redactie
11 oktober 2013, 12:06
1 min leestijd
Twitter tablet-versie gelanceerd, alleen beschikbaar voor Galaxy Note 10.1
twitter tablet

Het is toch een beetje gekkigheid dat Twitter Android nog steeds geen officiële tablet-versie heeft. Na jaren van ontwikkeling is het het sociale netwerk op de één of andere manier nog niet gelukt om een tablet-app te maken. Maar daar komt spoedig verandering in.

Al eerder werd de Twitter tablet-app al gepresenteerd en de meest recente update met tablet-interface is voor iedereen te downloaden. Het addertje onder het gras: de Twitter tablet-versie is vooralsnog alleen beschikbaar voor de pas gelanceerde Galaxy Note 10.1.

Daarnaast maken Twitter en Samsung bekend dat de Twitter-app officieel door Samsungs TouchWiz wordt ondersteund, waardoor het mogelijk wordt om de Twitter-app te verkleinen en via Multi Window op het scherm te plaatsen. Ook wordt het met de Galaxy Note 10.1 mogelijk om notities, illustraties of afbeeldingen te bewerken en deze direct via Twitter te delen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter tablet-versie

twitter-app-android-tablet-5

In de screenshot is te zien hoe de tablet-interface in landschapsmodus wordt weergegeven. Aan de linkerzijde bevindt zich de menubalk, rechts zijn de tweets te zien en daar rechts van kun je de details van een tweet zien en op iemand reageren of een tweet retweeten. De update brengt ook een widget met de belangrijkste tweets.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de update voor andere tablets wordt uitgebracht. Twitter zei eerder dat de app “aan het einde van het jaar” voor iedereen beschikbaar is. Het kan dus echter nog een tijdje duren.

Download: Twitter (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu