Twitter laat je eindelijk meer zeggen in een tweet

Erwin Vogelaar
19 september 2016, 20:28
2 min leestijd
Twitter laat je eindelijk meer zeggen in een tweet

Het limiet voor Twitter tekens wordt vanaf nu anders berekend. Foto’s, video’s, polls en geciteerde tweets tellen niet meer mee, zodat je meer kunt zeggen in een tweet.

Lees verder na de advertentie.

Twitter tekens

Al sinds afgelopen mei weten we dat Twitter de 140 tekens voor tweets gaat oprekken en nu wordt de functie eindelijk uitgerold. Het bekende limiet van 140 tekens gaat niet weg. Voeg je nu echter een foto, video, gif, poll of een geciteerde tweet toe aan je bericht, dan telt dit niet meer mee met het tekenlimiet. Het idee is dat je dus altijd 140 tekens krijgt om te zeggen wat je wil, ook al voeg je extra visuele media toe.

Twitter is in de loop van de tijd steeds visueler geworden. Tweets zonder foto, gif, video of poll zijn zeer zeldzaam geworden. Hierdoor is het aantal tekens wat men voor hun bericht kan gebruiken gekrompen, waardoor de originele functie van Twitter meer op de achtergrond is komen te staan. Door deze update moet dit probleem verholpen zijn en worden de krachten van het oude en nieuwe Twitter gebundeld: de nadruk op het visuele en nog altijd alle 140 tekens voor tekst beschikbaar.

Met een vorige update van de Twitter-app is de privéberichtensectie onder handen genomen en meer veranderd in een berichten-app. Zo worden er nu vinkjes geplaatst om te zien of het bericht gelezen is, zijn er chathoofdjes te zien van wie er op dat moment typt en worden er previews van gestuurde linkjes getoond. Deze functies zijn natuurlijk bekend van allerlei bekende berichten-apps.

Twitter downloaden

De nieuwe manier van tekens tellen wordt via de server uitgerold, zodat je geen app-update nodig hebt. Toch kan het geen kwaad om de nieuwste versie van de app te downloaden. Dit kan in de Play Store via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu