Twitter-update introduceert gepersonaliseerde aanbevelingen

twitterEen nieuwe Twitter Android-update heeft notificaties met volgaanbevelingen en trending topics geïntroduceerd. De functie kan uiteraard worden uitgeschakeld. Momenteel wordt de Twitter-update naar iedereen uitgerold. Het kan dus even duren voordat hij op jouw Android-smartphone of -tablet binnenkomt.

De aanbevelingen zijn volgens Twitter gepersonaliseerd en vooral handig als je zoveel mensen volgt dat je soms het overzicht even niet meer kunt bewaren. Als er bijvoorbeeld iemand op Twitter komt die door meerdere mensen wordt gevolgd die jij in de gaten houdt, kun je hiervan op de hoogte worden gesteld. Het is immers goed mogelijk dat jij diegene ook interessant gaat vinden.

Deze nieuwe functie kan ook worden gebruikt om populaire tweets of zelfs onderwerpen op het spoor te komen. Een tweet die door meerdere contactpersonen wordt geretweet of als favoriet wordt gemarkeerd kan bijvoorbeeld eveneens interessant voor je zijn.

Twitter testte de functie al langer uit met het Twitter-account @MagicRecs. Die stuurde je desgewenst al vergelijkbare updates over je Twitter-netwerk via privéberichten. De functie is Twitter kennelijk zo goed bevallen dat ze ervoor hebben gekozen om hem breder te introduceren. Twitter maakte de nieuwe functie bekend op zijn eigen blog.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Twitter (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.