Twitter update: mensen taggen in foto’s en meerdere foto’s in tweet

twitter updateDoor de laatste Twitter update wordt het mogelijk om andere Twitter-gebruikers in een foto te taggen. Facebook biedt al langer precies dezelfde functie, waarbij je jouw vrienden in een foto kunt taggen. Het taggen van personen zorgt ervoor dat anderen kunnen zien wie er op de foto staan, en dat andere Twitter-gebruikers ook naar hun profielen kunnen gaan. Je kunt maximaal vier mensen per foto taggen. Degenen die zijn getagd, krijgen een notificatie via de Twitter-app.

Daarnaast heeft het taggen van personen geen invloed op het karakterlimiet van 140 tekens. Dit scheelt, want je hoeft in een tweet ook niet meer per se degenen te mentionen die op de foto staan.

Twitter update: meer foto’s!

Niet alleen kunnen Twitter-gebruikers voortaan personen taggen in foto’s, het wordt ook mogelijk om per tweet vier foto’s te plaatsen. De foto’s worden in een collage weergegeven en Twitter-gebruikers kunnen op een voorbeeld van één van de vier foto’s drukken om ‘m in groter formaat te zien.

Phototagging_FINAL

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De nieuwe functies worden via een update van de Twitter-app naar gebruikers uitgerold. Mogelijk rolt Twitter de update gefaseerd uit, waardoor niet iedereen direct over de twee nieuwe functies beschikt.

Meer lezen over Twitter?

Check ons uitgebreide Twitter Android-artikel, met allemaal handige tips en tricks. Of bekijk de beste Twitter Android apps.

Download

De Twitter Android-app is inmiddels honderden miljoenen keren gedownload en werkt met vrijwel elk Android-apparaat.

Download: Twitter (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.