Twitter voor Android krijgt nieuw uiterlijk en gewijzigde navigatie

Redactie
8 december 2011, 19:53
1 min leestijd
Twitter voor Android krijgt nieuw uiterlijk en gewijzigde navigatie
Twitter voor Android krijgt grote update met nieuw design

Twitter voor Android heeft een grote update gekregen. Als je nu de app opent staat bovenin de navigatiebalk zoals vanouds maar deze heeft nieuwe functies gekregen. Zo kun je nu je laatste activiteiten zien, vergelijkbaar met de webversie, zoals wie je volgt en wie je heeft geretweet. Een nieuwe optie is ontdekken waarbij je in één oogopslag ziet welke topics trending zijn waarbij je ook zelf snel op hashtags kunt zoeken. Naast de vernieuwde Android-app zijn ook de iOS-versie en de webversie (desktop en mobiel) compleet onder handen genomen.

De nieuwe Twitter-app richt zich vooral op vier pijlers: Startpagina, Contact, Ontdekken en Ik. Op de Startpagina krijg je een overzicht van de laatste tweets zoals bij de oude versie. Onder Contact krijg je ook de laatste activiteit te lezen, iets wat al eerder was uitgerold bij de desktopversie. Zo zie je onder meer of je wordt gevolgd door nieuwe mensen en of je tweets door anderen worden geretweet. Door één druk op de knop Vermeldingen kun je deze weergave terugzetten zoals in de oude app.

Lees verder na de advertentie.

Onder Ontdekken lees je wat trending is, kun je zelf op hashtag zoeken en krijg je aanbevelingen over wie interessant is om te volgen. De vierde knop op de navigatiebalk is getiteld Ik waarbij je een snelkoppeling naar je profiel vindt. Ook je privéberichten (DM’s) zijn hier nu te vinden, net als je twitterlijsten. Ook je concepttweets zijn hier ondergebracht.

Twitter voor Android 3.0 is gratis te downloaden in de Android Market. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig en een twitteraccount.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu