De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twitter voor Android toont trends in Nederlandse steden

Redactie
1 mei 2013, 21:23
1 min leestijd
Twitter voor Android toont trends in Nederlandse steden
Twitter

Twitter voor Android heeft een update gekregen en toont voortaan wat er bij jou in de buurt of stad gebeurt. Het gaat daarbij niet domweg om willekeurige berichtjes die in de buurt zijn gepost (tweets nearby), maar om trends op een bepaalde locatie. Praat iedereen in Maastricht over een opstootje in de stad, dan lees je dat voortaan in Twitter. Maken de Amsterdammer zich druk over de rotzooi op straat? Ook dat lees je op basis van trends. Maar je kunt ook wereldwijd kijken wat er op honderden locaties ter wereld zoal speelt. Bijvoorbeeld: waar maken de inwoners van San Francisco zich momenteel druk over? Het is één van de nieuwe functies in de vernieuwde Android-app voor Twitter.

Je vindt de trends via het tabblad Ontdek, waarbij standaard de trends op maat zijn ingeschakeld. Daarbij wordt gekeken naar de mensen die je volgt, waardoor ze relevanter voor jou zijn. Je kunt dat echter naar wens veranderen, waarbij steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag als suggestie langskomen. Algemene Nederlandse trends? Dat kan ook.

Lees verder na de advertentie.

Maar er is meer veranderd in de app: je kunt nu sneller tussen account wisselen en de instellingen nog sneller openen via de menuknop. En de app zal merkbaar soepeler moeten werken dankzij bugfixes en andere verbeteringen.

Downloaden: Twitter (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu