De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Twyp: betaal-app van ING maakt onderling betalen gemakkelijker

Redactie
12 januari 2016, 13:25
2 min leestijd
Twyp: betaal-app van ING maakt onderling betalen gemakkelijker

In november 2015 werd de nieuwe bank Bunq opgericht, die het verrichten van onderlinge betalingen moest vereenvoudigen. Nu komt ING met iets soortgelijks: Twyp, een app die het betalen van kennissen en vrienden makkelijker moet maken.

Lees verder na de advertentie.

The Way You Pay

Twyp staat voor The Way You Pay en is in het leven geroepen door ING. Na tests  in Spanje is de app sinds vandaag ook  in Nederland beschikbaar. Twyp heeft als doel om de uitwisseling van geld tussen vrienden gemakkelijker te maken door je telefoonnummer te gebruiken. Je start door  in te loggen via je eigen telefoonnummer, waarna de app op zoek gaat naar contactpersonen die ook gebruikmaken van de app. Contactpersonen hoeven daarvoor niet per se klant te zijn bij ING, ook andere banken worden geaccepteerd.

Een transactie doen, is vervolgens simpel. Allereerst stort je geld met je creditcard of vanuit je eigen bankrekening via iDeal op  Twyp. ING heeft een maximum van 1000 euro aan transacties verbonden aan de app, dus meer geld kun je niet inleggen. Vervolgens selecteer je in de lijst naar welke contactpersoon je geld wilt sturen. Het is echter alleen mogelijk transacties uit te voeren als je vrienden in Twyp zitten. Je kunt de handeling overigens vergezellen van een  chatbericht om de transactie toe te lichten.

Veiligheid en voorwaarden Twyp

Wordt er geld gestort op jouw Twyp-rekening, dan kun je dit terugstorten naar je eigen bankrekening. Waar het aanvullen van je rekening slechts enkele minuten in beslag neemt, duurt het laatste wel enkele dagen.  Ook het terugstorten heeft overigens een limiet van 1000 euro. Volgens ING is het platform net zo veilig als de ING Bankieren-app: ‘Je betaalt altijd veilig. Twyp gebruikt namelijk de goed beveiligde systemen van ING. Daarbij bevestig je iedere betaling met een persoonlijke code.’

Overigens is het goed eerst af te vragen of je akkoord wilt gaan met  de voorwaarden. Hierin staat namelijk dat ING jouw e-mailadres en contactpersonen mag gebruiken voor promotionele doeleinden. Daarnaast  krijgt de ING inzicht in gedane transacties en die informatie mag de bank indien nodig gebruiken.

Twyp downloaden

Vind je dan geen probleem, dan kan Twyp heel handig zijn. Kan, want eerst zal heel betalend Nederland nog overgehaald moeten worden om de app te downloaden en activeren. De app  is gratis in gebruik en gratis te downloaden via onderstaande link. Wel is er minimaal Android 4.1 of hoger en 15MB aan vrije opslagruimte vereist.

Download Twyp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu