Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze Android-app maak je muziek terwijl je typt

Wouter Nijsen
12 oktober 2015, 18:00
1 min leestijd
Met deze Android-app maak je muziek terwijl je typt

Typatone is een nieuwe Android-app waarmee je eigen muziek maakt door simpelweg op je smartphone te typen. De app heeft verschillende instellingen om eigen deuntjes te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Muziek maken met Typatone

De app is gebaseerd op een onderzoek dat beschrijft welke letters in de Engelse taal het vaakst worden gebruikt. Op basis hiervan koppelt Typatone verschillende deuntjes aan  letters, wat er in de praktijk voor moet zorgen dat al snel een melodie ontstaat. De letters die minder frequent worden gebruikt brengen afwisseling aan  het geluid dat wordt geproduceerd.

Met de zes verschillende filters is het mogelijk om een andere sfeer bij een melodie te creëren, voordat je deze deelt met anderen. De thema`s verschillen behoorlijk van elkaar, zodat je genoeg variatie kan aanbrengen bij elk berichtje. Zo veranderen de  melodieën bijvoorbeeld van snelheid als je een ander thema kiest.

Belangrijk om te weten is dat het maken van muziek terwijl je typt alleen binnen de app zelf werkt. Gelukkig zijn gemaakte creaties wel simpel en snel te delen. Dat kan met het deel-icoontje dat rechtsboven in het toetsenbord wordt getoond.

Typatone voor Android downloaden

Typatone is een leuke app om mee te pielen, maar echt functioneel is de applicatie niet. Typatone kost 1,08 euro in Google Play, maar is op de officiële website  gratis uit te proberen. Voor de installatie van de Android-app heb je 40MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0 of hoger nodig.

Download Typatone in Google Play (1,08 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu