Ontdek de geschiedenis van typografie in het prachtige Type Rider

Gijs Ettes
20 oktober 2013, 11:00
1 min leestijd
Ontdek de geschiedenis van typografie in het prachtige Type Rider
Type Rider

Type Rider is een fraaie platformgame waarbij je controle neemt over twee bolletjes die een dubbele punt voorstellen.

Als leesteken word je langs de geschiedenis van de typografie gevoerd in afwisselende levels die elk een verschillend lettertype uitbeelden. Dat klinkt misschien als een saaie, interactieve documentaire, maar Type Rider is veel meer dan dat.

Lees verder na de advertentie.

Speel als dubbele punt in Type Rider

Om te beginnen is Type Rider prachtig vormgegeven, en dat met name de achtergronden. Elk van de tien levels bestaat uit een reeks letters en het is aan jou de taak als dubbele punt over de obstakels heen te springen, letters te verzamelen en asterisken op te pikken.

Wanneer je laatstgenoemde aanraakt, verschijnt er een korte tekst met uitleg over de desbetreffende tijdsperiode. Elk stukje tekst leert je meer over het verleden en de ontwikkeling van de typografie.

Type Rider

Je bestuurt de bolletjes door rechts of links op het scherm met je vinger te tikken. Daarnaast kun je ze laten springen door een vinger op het scherm te houden en met de ander kort te tikken.

De besturing spreekt voor zich en zorgt dat je Type Rider makkelijk kunt oppakken. Naarmate je verder komt, worden de obstakels en afgronden die je tegenkomt, steeds lastiger te ontwijken. Er zijn nauwelijks puzzels in Type Rider, maar de platform-elementen bieden meer dan voldoende uitdaging.

Download: Type Rider (2,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu