Uber maakt het mogelijk om je account via de app te verwijderen
Erwin Vogelaar
uber

Uber

Gratis

Onze score

7,5

Je kunt eindelijk je Uber-account verwijderen via de app. Dit is mogelijk door een update die het bedrijf in de komende weken uitrolt.

Uber-account verwijderen

Uber rolt een update voor de Uber-app uit, waardoor het mogelijk wordt om je account te verwijderen. Voorheen waren accounts enkel te verwijderen door een e-mail naar Uber te sturen. Daar moest nodig verandering in komen. Met een update kunnen gebruikers ervoor kiezen om direct in de app hun account en bijhorende data te deleten. Deze data wordt na het verwijderen nog wel eventjes bewaard. Gebruikers hebben namelijk dertig dagen de tijd om zich te bedenken. Daarna wordt de persoonlijke informatie echt weggegooid.

De update komt na onder andere de populaire hashtag #DeleteUber. Via deze hashtag werden gebruikers aangemoedigd om de app te verwijderen. De actie ontstond na verschillende controversiële handelingen van het bedrijf. Met name het incident waarbij de de prijzen van Uber stegen tijdens de protesten tegen Donald Trump’s immigratieban rond het John F Kennedy-vliegveld in New York. Ook ontvangt Uber-ceo Travis Kalanick veel kritiek, omdat hij onderdeel is van Trump’s economische adviesteam.

Naast de mogelijkheid om je account te verwijderen, rolt Uber ook nieuwe privacy-opties uit. Het bedrijf kreeg namelijk ook kritiek over hoe de app met locatiedata omgaat. Zo is de locatie van klanten nog te volgen na het beëindigen van een rit. Een nieuwe scherm in de app laat gebruikers informatie over locatiedata inzien. Ook krijgen gebruikers meer controle over de notificaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meldingen over aanbiedingen uit te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uber downloaden

Uber stelt een jaar aan deze update gewerkt te hebben. Het resultaat rolt in de komende weken uit. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app downloadt. Dit kan in de Play Store via onderstaande link.

Download Uber in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.