Zo gaat de nieuwe app van hippe taxidienst Uber eruitzien

Redactie
7 mei 2014, 17:32
2 min leestijd
Zo gaat de nieuwe app van hippe taxidienst Uber eruitzien
Uber Android-app

De Uber Android-app wordt flink vernieuwd, en dat was hard nodig ook. De Android-app van Uber, een populaire taxidienst die alleen met een app werkt en betalingen automatisch worden overgeschreven, was namelijk gewoonweg een kopie van de iOS-app. De app werkte niet stabiel, had totaal geen bekende Android-elementen en was gewoonweg een kleine ramp.

Met de nieuwe Uber Android-app komt daar verandering in. De mensen van Uber hebben de app “geheel opnieuw” ontwikkeld en de bètaversie is voor iedereen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Uber Android-app

De nieuwe Uber-app is voorzien van een hamburger-menu dat je via een veeg van links naar rechts naar binnen kunt swipen. Hier vind je onder andere jouw profiel, je betalingen en de sectie voor promocodes waar je kortingscodes van Uber kunt invoeren. Ook het kaartenvenster heeft een update gehad waardoor je duidelijker jouw ophaallocatie en de opties voor het kiezen van een Uber ziet. Zo komt de informatiekaart van de rit duidelijker in beeld en wordt de onderste balk gebruikt om een Uber te kiezen of informatie over de door jouw gekozen Uber te tonen.

De hippe taxiservice Uber is een keiharde hit in Amsterdam en Rotterdam. Je maakt een account aan, voert je creditcard- of PayPal-gegevens in en kan voortaan met de Uber app een taxi bestellen. De app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt voordat ‘ie bij jou arriveert.

Uber kijkt automatisch naar jouw locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaald. Aan het einde van de rit stap je gewoon uit en krijg je een factuur die automatisch wordt betaald. Een toffe feature van Uber is dat je ook reiskosten kan splitten met anderen, waarbij je de factuur direct kunt delen met anderen. Uber rekent het te betalen bedrag uit en stuurt een herinnering.

Download

Om de nieuwe Uber Android-app te gebruiken, is het noodzakelijk dat je eerst bètatester wordt. Hier kun je jezelf aanmelden. De instructies spreken voor zich. Vervolgens kun je de nieuwe app gratis in Google Play downloaden.

Download: Uber (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu