Uitblinkers #1: De beste Twitter-applicaties voor Android

Redactie
13 september 2010, 13:07
3 min leestijd
Uitblinkers #1: De beste Twitter-applicaties voor Android
twitter android

Iedere maandag opent Android Planet de werkweek met de rubriek Uitblinkers. Welke applicaties zijn onmisbaar op jouw Android-telefoon? Vandaag onderzoeken we de beste Twitter-clients. Er zijn erg veel Twitter-applicaties, daarom hebben wij een selectie gemaakt. Welke applicatie is het meest geschikt om je vrienden op de hoogte te houden van jouw leven? Tijd om vier uitblinkers onder de loep te nemen: TweetDeck beta, Seesmic, Twitdroyd en natuurlijk de officiële Twitter-applicatie.

Lees verder na de advertentie.

TweetDeck bèta

tweetdeck

Eigenlijk is het niet eerlijk om een bètaversie van een applicatie mee te nemen, maar TweetDeck voor Android belooft zo goed te worden, dat we deze niet kunnen vergeten. Onlangs brachten de ontwikkelaars de achtste versie van TweetDeck uit. De nieuwste versie biedt meer mogelijkheden dan de eerdere versies, zoals een aantal widgets voor op de homescreen van jouw telefoon. Met TweetDeck voor Android kun je met meerdere Twitter en Facebook-accounts inloggen en zo alle updates op de voet volgen. Handig als je een persoonlijk Twitter-kanaal hebt en een zakelijk account voor je werk. De applicatie valt nog wel af en toe uit, bijvoorbeeld tijdens het toevoegen van andere accounts. Daarnaast is de app soms traag en verdwijnen de widgets plotseling. Maar nogmaals: bèta! Op dit moment is TweetDeck nog niet de beste Twitter-client, maar dat kan in de toekomst veranderen. Download de nieuwste versie van TweetDeck voor Android door naar het volgende adres te gaan met jouw telefoon: http://www.tweetdeck.com/go/android.

Seesmic

seesmic

Seesmic is een redelijk stabiele Twitter-applicatie met een simpele en overzichtelijke navigatie. Dankzij tabbladen wissel je gemakkelijk tussen de tweets van jouw vrienden en je persoonlijke berichten. Ook kun je gemakkelijk jouw profiel zien. Aan alles is gedacht: zo kun je een foto toevoegen aan jouw tweet en ook een URL of locatie plaatsen. Natuurlijk worden de URL’s automatisch verkleind. Met een grootte van 1,3 MB neemt Seesmic niet veel ruimte in. Houd er wel rekening mee dat de applicatie soms traag is of blijft hangen op langzame telefoons. Seesmic is perfect voor gebruikers die niet teveel poespas willen.

Twidroyd

twidroyd

Nog een Twitter-client die je niet mag missen is Twidroyd. Volg niet alleen je vrienden, maar bekijk ook welke trends nu spelen. Daarnaast biedt Twidroyd jou toegang tot je eigen lijsten en zie je jouw profiel in één oogopslag. Twidroyd is vrij uitgebreid en dat is zowel een positief als een negatief punt. Een ander nadeel is dat wanneer je per ongeluk op de ‘Enter’ toets drukt tijdens het typen, dat dan een tweet direct verzonden wordt. Dit resulteerde bij mij in halfverstuurde tweets. Gelukkig is dit uit te zetten in het menu. Ben je iemand die graag zoveel mogelijk opties wilt? Dan is Twidroyd, en zeker Twidroyd Pro, een goede keus. Op dit moment kost Twidroyd Pro een paar euro, maar dat is de moeite waard.

Twitter

twitter

En natuurlijk is daar nog de officiële Twitter-applicatie voor Android. Het mooie aan Twitter voor Android is dat de stijl van Twitter.com overal aanwezig is, zoals de felblauwe kleur, het kleine vogeltje en de icoontjes. De applicatie maakt veel gebruik van animaties, zoals op het startscherm, maar die kunnen uitgezet worden wanneer je een langzame telefoon hebt. Ik vind het jammer dat de officiële Twitter-applicatie geen mooie widget heeft voor op één van de homescreens. Er is namelijk geen fullscreen widget verkrijgbaar die een lijst met tweets laat zien, zoals TweetDeck beta. Vind je een kleine widget ook prima, dan is er eigenlijk geen reden te bedenken om Twitter voor Android niet te installeren. Houd er wel rekening mee dat je slechts met één Twitter-account kunt inloggen, in tegenstelling tot Twidroyd Pro en TweetDeck beta.

Conclusie

Zoek je een simpele Twitter-applicatie, dan is Twitter for Android prima. Heb je liever meer mogelijkheden? Op dit moment is Twidroyd Pro de beste keuze, maar vergeet TweetDeck niet. Wanneer TweetDeck publiekelijk wordt uitgebracht, dan kan deze app best wel eens tot winnaar worden gekroond. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Categorie: Sociaal
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's