Uitblinkers #3: De beste apps om notities op te slaan

Redactie
27 september 2010, 10:38
3 min leestijd
Uitblinkers #3: De beste apps om notities op te slaan
notitie

Net voor je naar bed gaat schiet er een geweldig idee door je hoofd. Maar na een lange nachtrust lukt het je niet meer om op het idee te komen. Nog een voorbeeld: je leent drie dvd’s aan je beste vriend. Alleen na een paar maanden weet je niet meer welke dvd’s je hebt uitgeleend. En je vriend weet het ook niet meer. Een applicatie om notities te maken en op te slaan komt in zulke gevallen goed van pas. In de Android Market staan tientallen verschillende applicaties om notities te bewaren. Maar welke apps blinken uit? In de rubriek ‘Uitblinkers’ behandelen we iedere week een aantal toppers. Vandaag zijn de applicaties Evernote, 3banana, AK Notepad en ColorNote Notepad Notes aan de beurt. Welke app installeer jij op jouw telefoon?

Lees verder na de advertentie.

Evernote

evernote

Evernote is misschien wel de meest uitgebreide applicatie om een notitie op te slaan. Het is mogelijk om een bestand te uploaden, om een foto te maken en om een notitie in te spreken via de microfoon. En natuurlijk is de ouderwetse manier ook mogelijk: een notitie schrijven. Evernote synchroniseert je notities met jouw computer (Windows of Mac) of jouw iPhone. Eén nadeel: je hebt een internetverbinding nodig om notities in te zien en op te slaan. Daarnaast is de applicatie redelijk traag op langzame Android-telefoons. Desondanks is Evernote de moeite waard om te proberen. De applicatie is te downloaden door de onderstaande barcode te scannen.

3banana Notes

3banana

3banana is net als Evernote een ‘slimme’ notitie-applicatie, waarmee je draadloos kunt synchroniseren. Er zit ook een link naar sociale netwerksites zoals Twitter en Facebook in. Met de applicatie is het niet alleen mogelijk om notities op te slaan, je kunt namelijk ook foto’s uploaden. Daarnaast kun je barcodes scannen en tags toevoegen aan 3banana. Zo vind je bepaalde notities weer snel terug. Nog niet genoeg? Er is ook een zoekfunctie ingebouwd. Om de notities in 3banana te synchroniseren met jouw computer moet je een account aanmaken op Snaptic.com. Via deze site kun je ook notities toevoegen, die via 3banana Notes op jouw Android-telefoon te zien zijn. 3banana Notes is gratis te installeren via Android Market.

AK Notepad

ak-notepad

Net als 3banana Notes synchroniseert AK Notepad notities met Snaptic.com. De applicatie biedt veel mogelijkheden, zoals het installeren van thema’s, notities verzenden via SMS en e-mail, en notities plaatsen op het homescreen van jouw Android-telefoon. Handig: je hoeft niet op ‘Opslaan’ te drukken om een notitie op te slaan. Terwijl je typt wordt een notitie opgeslagen. De verschillen tussen AK Notepad en 3banana zijn niet groot. Ben je iemand die regelmatig lange notities maakt en aanpast, dan is AK Notepad beter. Wil je liever snel een notitie maken? Gebruik dan 3banana om razendsnel een foto te schieten en op te slaan.

ColorNote Notepad Notes

colornote

ColorNote is een simpele notitie-applicatie om notities op te slaan. Daarnaast kun je notities opslaan op het beginscherm van jouw Android-toestel. Kies een 1×1-widget, selecteer een kleur en je vergeet geen afspraak of ingenieus idee meer. In ColorNote Notepad Notes is een checklist ingebouwd, zodat je precies weet wat je mee moet nemen op vakantie. Daarnaast is de applicatie met een wachtwoord te beveiligen en duiken herinneringen op in de statusbar. ColorNote is volgens Androlib al meer dan drie miljoen keer gedownload en krijgt hoge beoordelingen in de Market. Downloaden? Scan de barcode hieronder.

Conclusie

Er is geen beste applicatie. Het hangt af van wat jij nodig hebt. Wil je snel onderweg een notitie opslaan door een foto te maken? Dan zijn apps als Evernote en 3banana ideaal. Stel je regelmatig een boodschappenlijstje op? Waarschijnlijk is AK Notepad dan een betere oplossing. Wie graag notities ziet op het beginscherm van een Android-telefoon, heeft met ColorNote een goede app in handen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu