Uitzending Gemist voor Android krijgt grote update en nieuw NPO logo

Redactie
9 juli 2013, 18:16
1 min leestijd
Uitzending Gemist voor Android krijgt grote update en nieuw NPO logo
npo-uitzendinggemist

De officiële Uitzending Gemist Android app heeft een update gekregen die het nieuwe logo van de Nederlandse Publieke Omroep naar de app brengt, zowel als app-icoon als in de app zelf. Dat is gelukkig niet de enige verandering.

Naast enkele kleine veranderingen in de interface, waaronder de fellere kleur oranje, zijn er ook een aantal hele fijne snelheidsverbeteringen doorgevoerd die de app sneller en stabieler laten draaien.

Zo heeft de NPO het geheugenprobleem met low-end Android-toestellen verbeterd: een veelvoorkomend probleem bij toestellen die minder krachtige hardware hebben. Dit probleem werd in de reactie-sectie van de Play Store ook door velen aangekaart.

Lees verder na de advertentie.

Uitzending Gemist Android hardware-acceleratie

uitzendinggemist

Daarnaast wordt de Uitzending Gemist Android app voortaan op de externe opslagruimte – indien beschikbaar – geïnstalleerd om ruimte te besparen, ook een feature die voornamelijk voor low-end Android-toestellen van belang is.

De belangrijkste verandering is echter de nieuwe hardware-acceleratie. De optie is beschikbaar in het instellingen-menu en staat standaard uitgeschakeld. Met de hardware-acceleratie hebben krachtigere smartphones de mogelijkheid om de video’s in een betere hardware-omgeving af te spelen.

Dit betekent dat de processor minder wordt belast als de grafische processor krachtig genoeg is om zelf video’s af te spelen.

De update voor de Uitzending Gemist Android app is gratis in de Play Store te downloaden.

Download: NPO Uitzending Gemist (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu