Uitzending Gemist nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
13 december 2011, 11:58
1 min leestijd
Uitzending Gemist nu ook beschikbaar voor Android

Uitzending Gemist nu ook beschikbaar voor AndroidDe Publiek Omroep heeft een Android-app uitgebracht voor Uitzending Gemist. Net zoals op de website van de Uitzending Gemist kun je programma’s terugkijken van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3. Met de app kan je tot tien dagen terugkijken in dezelfde kwaliteit als op de website. Eerder bracht de Publieke Omroep al een iPhone-app uit voor Uitzending Gemist die inmiddels al bijna een miljoen keer is gedownload. Omdat inmiddels 57 procent van de Nederlanders een Android-toestel heeft is nu ook besloten een Android-app uit te brengen.

De Uitzending Gemist Android-app heeft een navigatiebalk bovenin met vijf categorieen: Uitgelicht, Nieuw, Populair, Index en Zoeken. Bij Uitgelicht zijn programma’s te vinden die volgens de redactie van Uitzending Gemist de moeite waard zijn. Nieuw is voor zojuist uitgezonden programma’s en Populair voor meest bekeken. In de Index zijn alle beschikbare programma’s te vinden die met de app te bekijken zijn. Via Zoeken kun je zoeken op basis van titel, onderwerp of persoon.

De videokwaliteit van de uitzendingen is gelijk aan die van de website (1 Mb/s), maar je kunt deze ook desgewenst lager instellen (200 of 500 kbps). Je kunt via Wi-Fi en 3G uitzendingen terugkijken, hoewel je wel een stabiele 3G-verbinding nodig hebt als je niet wilt dat het beeld stottert. Om Uitzending Gemist te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 1.6 nodig. Oudere versies van Android kunnen wel wat problemen hebben met het afspelen van video’s. De app werkt ook op Android 3.0 Honeycomb, maar is niet geoptimaliseerd voor tablets.

Downloaden via Android Market: Uitzending Gemist (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender