De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opensource-browser blokkeert advertenties en heeft Material Design

Redactie
22 juni 2015, 11:02
1 min leestijd
Opensource-browser blokkeert advertenties en heeft Material Design

De  Ultimate Browser Project is een opensource-browser die advertenties blokkeert, van Googles Material Design is voorzien en middels de volumeknoppen je door het internet laat navigeren.

Lees verder na de advertentie.

De app maakt gebruik van Chrome‘s WebView en heeft daaromheen een shell die aantrekkelijk en geavanceerd is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het homscreen naar eigen wens aan te passen, eigen user agents (waarmee de website identificeert wat voor browser je gebruikt) in te stellen en de balk met tabbladen te verplaatsen naar de boven- of onderkant.

Dit kun je met  Ultimate Browser Project

Een belangrijk onderdeel van  Ultimate Browser Project is de mogelijkheid om met de volumenknoppen tussen tabbladen te wisselen en door webpagina’s te scrollen. Met een swipe over de adresbalk wissel je ook van actief tabblad. Een andere handige functie van  Ultimate Browser Project is de mogelijkheid om links op de achtergrond te openen. Door één keer op een link te drukken laadt de pagina op de achtergrond en blijf je in jouw huidige app, twee keer drukken opent direct de webpagina in een nieuw venster. Hiervoor moet de app wel als standaardbrowser zijn ingesteld.

Ultimate Browser Project blokkeert standaard advertenties via AdBlock. Er is wel een whitelist beschikbaar waar je jouw favoriete websites (Android Planet!) aan kunt toevoegen, zodat je hen steunt en zij ook online kunnen blijven. Verder is er ondersteuning voor Readability en de mogelijkheid om van een gehele webpagina een screenshot te maken.

Download  Ultimate Browser Project

Ultimate Browser Project is als apk-bestand te downloaden via XDA-developers. De app is nog niet beschikbaar in Google Play. Lees hoe je apk-bestanden moet installeren in onze uitgebreide tip. Updates worden over-the-air verspreid, en de app waarschuwt je als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu