Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

3 unieke Android-apps om je in beweging te houden

Redactie
17 februari 2016, 20:21
3 min leestijd
3 unieke Android-apps om je in beweging te houden

Ben je liever lui dan moe of heb je een inactieve kantoorbaan en wil je meer bewegen?  Android Planet selecteert drie apps die je op een unieke manier helpen om in beweging te houden.

Lees verder na de advertentie.

Activiteiten-apps voor Android

De meeste smartphones zijn wel uitgerust met activiteiten-app als S Health of Google Fit, die je helpen doelen te stellen en je beweging te checken. Maar ze maken  bewegen er nu niet bepaald leuker op. Dat doen deze drie  apps dan weer wel!

1. Tep

unieke activiteiten-apps

Wie herinnert zich  de Tamagotchi nou niet? Het kleine digitale diertje dat je in leven moest zien te houden door het eten te geven, te verschonen en er mee te spelen. Tep haakt hierop in met een digitale giraffe, die je in leven houdt en laat groeien door meer te bewegen. De app werkt met behulp van gps, maar je kunt ook activiteitstrackers als Fitbit koppelen. Tijdens het sporten kun  je ervoor kiezen om feedback te krijgen van jouw giraffe, maar dit kun je ook uitschakelen als je hier geen fan van bent.

Verder worden de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, duur en verbrande calorieën bijgehouden. Voor elke prestatie verdien je munten, die je weer omwisselt voor eten, kleding en andere spullen voor de  giraffe. In het dagboek kun je bijhouden wat je wanneer hebt gedaan, maar ook reminders voor een bepaalde activiteit instellen. Beweeg je niet genoeg, dan zal je Tep er  snel genoeg bij zijn om je daarvan op de hoogte te stellen.  Tep is gratis in Google Play te downloaden en vereist Android 4.1+ en 60MB aan vrije opslagruimte.

Download Tep in Google Play (gratis)

2. Human

unieke activiteiten-apps

Human bevat een competitie-element dat  in andere bewegings-apps nog wel eens mist en net die aansporing kan zijn om even een rondje te lopen. De app trackt al jouw activiteiten op een dag als deze langer dan één minuut duren. Het doel is om in ieder geval iedere dag 30 minuten actief te zijn. Jouw activiteiten van de gehele week zijn  vervolgens weer terug te zien via Human.

De  informatie wordt vergeleken met iedereen bij jou in de buurt die ook Human gebruikt. Zo zie je wie in jouw stad en in jouw directe omgeving meedoen en hoeveel ze al bewogen hebben vandaag. Wil je  bijvoorbeeld actiever zijn dan de collega naast je, dan kun je dit mooi bekijken in de app. Human is beschikbaar voor  Android 4.1 +  en vraagt 20MB aan vrije opslagruimte.

Download Human in Google Play (gratis)

3. Fundrunner

unieke activiteiten-apps

Misschien ligt jouw motivatie niet zozeer bij een digitale stimulans of een competitief element, maar doe je  graag iets voor anderen. Fundrunner is dan de bewegings-app voor jou. Alle gemaakte kilometers worden omgezet in een donatie voor een goed doel. Je kunt kiezen uit activiteiten als fietsen, wandelen, hardlopen, maar ook rolstoelsporten en golfen staan in het rijtje.

Fundrunner heeft onder meer een samenwerking met partijen als Weight Watchers en ZEKUR.nl om het benodigde geld voor de sponsoring van goede doelen als Cordaid, Natuurmonumenten en het Rode Kruis binnen te halen. Je kunt zelf kiezen door wie je je laat sponsoren en naar welk doel dit gaat. Voor het downloaden van Fundrunner is Android 4.0.3+ en 13MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Download Fundrunner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu