De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Rij Veilig: nieuwe app blokkeert smartphone tijdens rijden

Redactie
2 september 2015, 19:11
1 min leestijd
Rij Veilig: nieuwe app blokkeert smartphone tijdens rijden

Uit onderzoek blijkt dat afleiding een grote rol speelt in de verkeersveiligheid. Niet autorijden-gerelateerde taken, veelal het bedienen van een telefoon, veroorzaken regelmatig ongelukken  en daar probeer de app  Rij Veilig wat aan te doen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Rij Veilig-app

Om de verkeersveiligheid te vergroten heeft ASR de app Rij Veilig laten ontwikkelen. Op de  website benadrukt de verzekeraar dat gebruikers  geen klant hoeven  te zijn om de app te gebruiken. “Gebruik je je smartphone tijdens het rijden, dan reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen en zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een valpartij of een botsing. We willen alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid.”

De Rij Veilig-app blokkeert onder meer social media, inkomende sms’jes en handheld bellen wanneer de  smartphonegebruiker  zich met meer dan 15 kilometer per uur verplaatst. Dit geldt niet alleen voor autobestuurders, ook op de fiets, brommer en motor blokkeert de app je telefoon. Wel blijven de functies handsfree bellen en navigatie beschikbaar.

De app meet door middel van gps  hoe hard iemand gaat. Beweeg je je langzamer dan 15 kilometer per uur dan worden alle functies weer beschikbaar. Reis je met het openbaar vervoer of ben je passagier, dan kun  je gebruikmaken van de passagiersmodus.

Download de Rij Veilig

De Rij Veilig-app is op dit moment alleen beschikbaar voor Android in Google Play. Apple verbiedt het blokkeren van apps en functies door andere apps, waardoor de app nog niet beschikbaar is voor de iPhone.  De Android-versie vereist Android 4.0 of hoger en heeft 2,4MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Rij Veilig in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu