De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Universal Copy: tekst kopiëren in al je favoriete apps

Wouter Nijsen
21 maart 2016, 16:39
1 min leestijd
Universal Copy: tekst kopiëren in al je favoriete apps

In sommige apps is het gek genoeg niet mogelijk om tekst te kopiëren en plakken. De gratis app Universal Copy  biedt in dat geval uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt  de app

Het kopiëren van tekst in Android doe je door op het scherm te tikken en eventjes vast te houden, waarna je de optie te zien krijgt. In sommige apps werkt deze manier echter niet. Denk bijvoorbeeld aan YouTube, Instagram of Tumblr. Met Universal Copy zorg je ervoor dat je altijd teksten kunt kopiëren, ongeacht welke app je gebruikt. Wanneer je Universal Copy voor het eerst opstart, moet je de applicatie toegang geven tot de toegankelijkheidsinstellingen van  je Android.

Heb je dit gedaan, dan kun je de applicatie vanuit het notificatiescherm activeren. Ga naar bijvoorbeeld de YouTube-app en activeer vervolgens Universal Copy. Hierna kun je bepaalde woorden of alinea`s aantikken, waarna bovenin een balk verschijnt met het knopje `Copy`. Druk hierop en je tekst wordt  gekopieerd naar het klembord.

De app  werkt goed, maar niet binnen alle applicaties. Zo worden sommige Google-apps, waaronder Play Kiosk, niet ondersteund. Dit ligt echter meer aan de restricties die Google oplegt om te voorkomen dat teksten van uitgevers zomaar worden opgeslagen en gedeeld.

Universal Copy downloaden

Universal Copy is via onderstaande link gratis te downloaden. De app weegt minder dan één MB en werkt op Android 4.1 of hoger. Bevalt de app niet, dan moet je eerst even de  toegankelijkheidsinstellingen induiken, alvorens je hem kunt verwijderen.

Download Universal Copy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu