Unreal Engine straks ook op de Android-telefoons met single-core processor

Redactie
23 november 2010, 12:09
1 min leestijd
Unreal Engine straks ook op de Android-telefoons met single-core processor
unreal

Ongetwijfeld hebben de meeste mensen die gamen wel eens op de Unreal Engine (waar een hoop games op draaien) gespeeld. Het is al een tijdje bekend dat deze Engine naar Android-telefoons met een dual-core processor komt. Maar nu laat Trendy Entertainment weten dat het spel wat ze aan het ontwikkelen zijn – Dungeon Defenders: First Wave – ook op smartphones met een single-core processor te spelen is. Opmerkelijk, want Dungeon Defenders draait op de Unreal Engine. Er is één voorwaarde: de telefoon moet wel high-end zijn en OpenGL ES2.0 ondersteunen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S.

Wat verder interessant is aan dit spel is dat het cross-platform is, wat in dit geval inhoudt dat iemand op een toestel met iOS online kan gamen tegen iemand met een Android-toestel. Volgend jaar wil Trendy Entertainment het spel ook voor de PC, Xbox Live en Playstation Network uitbrengen. Trendy Entertainment is van plan om Dungeon Defenders rond de kerst voor Android uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Dungeon Defenders speelt zich af in Etheria, het land van de levende legenden. Het is een combinatie tussen Tower Defense en online RPG-actie. Kies één van de vier klassen (Apprentice (leerling), Huntress (vrouwelijke jager), Monk (monnik) en Squire (schildknaap)) en probeer zoveel mogelijk punten te verdienen in de verschillende modi. Hieronder een preview van het mobiele spel. Grafisch ziet het spel er ongekend goed uit en het zal dan ook zeker harten stelen.

Hebben jullie al zin in deze 3D cross-platform RPG of laten jullie het spel links liggen?

Bron: Android & Me

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu