Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Untappd: Foursquare voor bier

Redactie
5 oktober 2011, 15:08
2 min leestijd
Untappd: Foursquare voor bier
Untappd: Foursquare voor bier

Als jij een sociale drinker bent is het volgende sociale netwerk misschien wel iets voor jou: Untappd. Het netwerk werkt op een vergelijkbare manier als Foursquare, alleen check je niet in bij verschillende plaatsen maar geef je aan welk biertje je op dat moment aan het nuttigen bent. Er is nu ook een Untappd Android-app beschikbaar zodat je waar je ook bent je bieractiviteiten kunt delen.

Untappd leent veel elementen van Foursquare. Zo moet je inchecken, zie je wat je vrienden aan het drinken zijn en kun je badges verdienen. Naast het aangeven waar je welk biertje drinkt, kun je ook foto’s uploaden en je GPS-locatie. Alles wat je doet via de app is te delen via Foursquare, Twitter en Facebook. Ook zijn notificaties van status-updates en nieuwe berichten te ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Je eigen Untappd-profiel vind je onder het tabblad My Tab. Het is een overzicht van je activiteiten, je verdiende badges en er is ook een Wish List. Als je een biertje ontdekt wat je ooit nog eens zou willen drinken kun je dat in de Untappd-app aangeven. Een van de handige features is dat je kunt zien welke bieren trending zijn in de buurt of wereldwijd. Dit lijkt vooral nuttig als het aantal gebuikers flink toeneemt. Dit is nu nog aan de lage kant en dus valt de lokale weergave nog wat tegen.

Of er behoefte is aan het zoveelste sociale netwerk is nog maar de vraag, in ieder geval is Untapped een goed excuus om een biertje te gaan drinken en alleen daarom al is het de moeite waard om eens te proberen. Naast een Android-app heeft het bedrijf ook meteen een iOS-app gelanceerd. Untapped is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Untappd (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu