Update: Google Foto’s biedt nieuwe mogelijkheden albumweergave

Colin Baak
4 november 2019, 13:32
1 min leestijd
Update: Google Foto’s biedt nieuwe mogelijkheden albumweergave

Google Foto’s is voor velen dé app als het gaat om foto’s en video’s. Snel iets delen, de Google Assistent die mooie collages samenstelt en meer. Een kleine update die nu uitrolt, introduceert een handige nieuwe feature. De albumweergave biedt voortaan meer mogelijkheden.

Google Foto’s en indeling van albums

Google Foto’s heeft tientallen miljoenen gebruikers en wordt regelmatig van updates voorzien. Die brengen nieuwe functionaliteit of zorgen ervoor dat de app weer wat beter werkt. Voortaan is het mogelijk om verschillende weergaves in albums in te stellen.

Nu staat het oudste album automatisch onderaan. Dat betekent soms dat je veel moet scrollen, of beter de zoekfunctie kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar dat ene album van die vakantie van jaren geleden.

Lees ook: Google Foto’s-tips: haal alles uit Google Foto’s met deze 7 tips

De kleine update laat je kiezen tussen drie opties; ‘meest recente foto’, ‘laatst gewijzigd’ of de naam die je aan het album hebt gegeven. Zo hoef je niet meer te scrollen door ellenlange lijsten. Updates als deze maken de populaire app weer net iets handiger en sneller in gebruik.

Google Foto's - albumweergave

Update nog niet voor iedereen beschikbaar

De mogelijkheid om de albumweergave in te stellen, zit in versie 4.28 van Google Foto’s. Wel gaat het om een zogenaamde server side uitrol. Dat betekent dat de update nog niet voor iedereen beschikbaar is. Ook kun je deze niet handmatig forceren. Zie jij deze handige mogelijkheid nog niet? Dan moet je nog eventjes geduld hebben.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Lees meer over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu