De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nest gaat eindelijk gps-gegevens benutten

Redactie
10 maart 2016, 15:56
2 min leestijd
Nest gaat eindelijk gps-gegevens benutten

De app van Nest krijgt vandaag een belangrijke update. Met de nieuwe versie van Nest moeten de  Nest Thermostat, Nest Cam en Nest Protect nog intuïtiever werken.

Lees verder na de advertentie.

Nest update

Google heeft twee nieuwe functies toegevoegd aan de app van Nest, namelijk Family Accounts en Home/Away Assist. Het gebrek aan deze functies vormde eerder een echt gemis in de app en wij maakten er al een opmerking over in onze review van de nieuwe generatie Nest-producten. Ook is er eindelijk ondersteuning voor Android Wear gelanceerd.

nest update

Met de functionaliteit Family Accounts is het voortaan mogelijk meerdere beheerders voor je Nest-apparaten in te stellen. Nu kan alleen de hoofdgebruiker via de applicatie de apparatuur beheren. Andere gebruikers konden dan alleen handmatig de thermostaat bedienen of de camera inschakelen, of je moest je wachtwoord met hen delen. Nu kunnen er maximaal tien accounts worden toegevoegd aan het Nest-ecosysteem in de applicatie. De beheerder behoudt echter het recht over de belangrijkste functies, zoals het verwijderen van het profiel in de app of het afsluiten van een Nest Aware-abonnement om videobeelden op te slaan.

Deze nieuwe functie komt ook goed van pas nu Nest ook de Home/Away Assist introduceert. Tot  op heden schakelde Nest over op Auto Afwezig wanneer zijn sensoren jou niet langer detecteerden. Dat kan zijn wanneer je daadwerkelijk van huis bent, maar ook als je bijvoorbeeld boven bezig bent  en je Thermostat beneden hangt. Dankzij de Home/Away Assist weet de Nest-apparatuur voortaan of jij wel of niet thuis bent. Dit detecteert Nest onder meer door jouw gps-signaal te gebruiken, maar de app zet ook de  sensoren van de apparaten en opgestelde algoritmes in. Bevind jij je 200 meter van je huis, dan wordt Auto Afwezig ingeschakeld. De bedoeling is om de hierdoor apparaten nog intuïtiever te maken, doordat ze nu via jouw smartphone meer leren over jouw gedrag.

Nest downloaden

De nieuwe features van Nest moeten later vandaag beschikbaar worden voor zowel iOS als Android. Houd dus Google Play en je smartphone in de gaten als je er zo snel mogelijk van wilt profiteren. Wil jij Nest gebruiken op jouw Android Wear smartwatch dan is Android Wear 5.1.1 en Android 4.3 of hoger vereist.

Download Nest in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu