Update Whatsapp zorgt voor wifi-verbeteringen en beter foto-beheer

Gijs Ettes
29 juni 2013, 13:46
1 min leestijd
Update Whatsapp zorgt voor wifi-verbeteringen en beter foto-beheer
whatsapp

WhatsApp heeft vrijdag een update gekregen die voor wifi-verbeteringen zorgt, de stabiliteit van de app verhoogt en enkele nieuwe functies aan de populaire messaging-app toevoegt.

Zo maakt de update het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere tekstberichten in een WhatsApp-gesprek te selecteren. Hierdoor kun je snel meerdere (schadelijke) berichten verwijderen of ze doorsturen naar een van je andere vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Een van de grotere irritaties van de app is daarnaast verholpen: afbeeldingen die je maakt of verstuurd via de WhatsApp-app worden niet langer dubbel opgeslagen in je galerij. Hierdoor heb je na wat foto’s verzenden niet langer allemaal dubbele exemplaren in je fotolijst staan.

Het downloaden en versturen van afbeeldingen en video’s via wifi zou eveneens verbeterd zijn. De irritante time-outs die nog geregeld voorkwamen in de app zouden verholpen moeten zijn.

WhatsApp geeft gebruikers nu ook de mogelijkheid om automatische downloads van content uit te schakelen, bijvoorbeeld als je niet de beschikking hebt over een wifi-netwerk. Via 3g kunnen grappige plaatjes en video’s uit groepsgesprekken immers al snel een brok van je databundel wegnemen.

WhatsApp al een kwart miljard gebruikers

WhatsApp maakte onlangs nog bekend dat de messaging-app inmiddels meer dan een kwart miljard actieve gebruikers heeft. Dit zijn gebruikers die minstens één keer per maand gebruik maken van de dienst.

De app zou eveneens werken aan het kunnen verbergen van de ‘laatst gezien’-status op Android, maar hier is bij deze update nog niets van te zien.

Download: WhatsApp (gratis)

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu