De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Utopia Android-app: volg het tv-programma live op je smartphone

Gijs Ettes
24 maart 2014, 19:14
1 min leestijd
Utopia Android-app: volg het tv-programma live op je smartphone
Utopia Android-app

In januari startte de nieuwe realityserie Utopia op SBS6, met in de hoofdrol 15 personen die gezamenlijk een nieuwe samenleving vanuit het (vrijwel) niets moeten opbouwen. De eerste uitzending trok zo’n anderhalf miljoen kijkers, waarmee Utopia net niet kijkcijferhit De Wereld Draait Door versloeg. Hoewel de cijfers een goede eerste start zijn voor het programma, werd de Utopia Android-app stukken minder goed beoordeeld. Ook na de update begin vorige maand is het overgrote gedeelte van de reacties en beoordelingen in Google Play nog negatief.

Gebruikers klagen vooral dat de Utopia Android-app niet werkt op bepaalde smartphones en tablets en dat het aanmaken van een paspoort via de website niet werkt. Zo’n paspoort is nodig om toegang te krijgen tot exclusieve livestreams, video’s en de chatroom van Utopia. Zonder in te loggen is het ook mogelijk om een livestream te bekijken, maar de kwaliteit hiervan laat – op zijn zachts gezegd – te wensen over. Niettemin is de app momenteel tussen de 50.000 en 100.000 keer gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Utopia Android app interface

Overigens kost het paspoort voor de Utopia Android-app waarmee je toegang krijgt tot alle functies 2,50 euro per maand. Je kunt het Utopia-paspoort weliswaar gratis uitproberen, maar na 1 februari moet je dus betalen. Dan krijg je wel toegang tot exclusieve updates, nieuws en livestreams die dag en nacht te bekijken zijn.

In potentie is de Utopia Android-app een must voor wie verslingerd is aan het SBS6-programma. Eerst zullen echter de problemen met de livestreams en het aanmaken van paspoorten opgelost moeten worden. Voor de app is Android 4.1 of nieuwer vereist en 5,7MB aan vrije opslagruimte.

Download: Utopia NL (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu