De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Planet-vakantiegids #3: naar het buitenland

Erwin Vogelaar
9 juli 2018, 16:40
4 min leestijd
Android Planet-vakantiegids #3: naar het buitenland

De zomer is nu echt aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-gids lichten we enkele vakantie-apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. Deze keer: op vakantie in in het buitenland.

Lees verder na de advertentie.

De beste vakantie-apps

Het is voor velen deze maand tijd voor de grote zomervakantie naar warmere landen, of voor een vakantie in eigen land. Als je weg gaat denk je sowieso aan het inpakken van je koffer en het regelen van eventuele verzekeringen, maar je kunt zomaar vergeten de juiste vakantie-apps te installeren. Je bereidt je Android-toestel voor op je vakantie door deze apps te installeren. In het eerste deel van de vakantiegids lichtten we de belangrijkste Google-apps uit, terwijl we in het tweede deel apps voor een vakantie in Nederland op een rij hebben gezet.

In dit derde deel hebben we tips voor apps die je kunt gebruiken als je over de grens gaat. Of je nou reist via vliegtuig of auto, met deze Android-apps ben je een stuk beter voorbereid. In latere delen van de vakantiegids kijken we ook naar apps met tips voor wat je in het buitenland kunt doen en welke apps je nodig hebt als er iets mis gaat.

1. TripAdvisor

vakantie apps

TripAdvisor is een bijzonder handige reis-app om bij de hand te hebben. Het start al bij het plannen van de reis, omdat de app tips geeft over de laagste vluchttarieven en de beste hotels.

Ook als je eenmaal je bestemming hebt bereikt en in het hotel zit, kun je de app gebruiken voor restauranttips en andere activiteiten. De tips worden aangeboden via talloze beoordelingen van gebruikers, dus op die manier weet je zeker dat je een goede vakantie zult hebben. Het is tevens mogelijk om in de app kaarten en beoordelingen op te slaan, zodat je ook zonder hoge internetkosten rond kunt kijken.

Download TripAdvisor in Google Play (gratis)

2. XE Currency

vakantie apps

Met deze app kun je makkelijk valuta omrekenen. De laatste valuta-updates worden gedownload naar je telefoon, zodat je ook kunt rekenen zonder internetverbinding. De app laat je ook de trends van valuta in de gaten houden.

XE Currency werkt ook met Android Wear samen, zodat je niet je telefoon hoeft te pakken om te rekenen. Je hebt enkel je smartwatch nodig. Zo betaal je nooit meer per ongeluk te veel.

Download XE Currency in Google Play (gratis)

3. Schiphol Amsterdam Airport

vakantie apps

Als je via Schiphol reist, is de Schiphol Amsterdam Airport-app onmisbaar. Via de app is alle relevante informatie te vinden over je vlucht, zoals vertrektijden, vertragingen en de locatie van je gate.

Ook krijg je in de app een plattegrond van de luchthaven met alle winkels, horecagelegenheden en bijvoorbeeld de toiletten. Op de kaart kun je ook je eigen locatie vinden. Je kunt tevens instellen dat je een melding krijgt als er iets aan je vliegstatus verandert.

Download Schiphol Amsterdam Airport in Google Play (gratis)

4. KLM

vakantie apps

Als je gaat vliegen met KLM, dan is dit de ultieme app om mee te nemen. Met de KLM-app kun je namelijk makkelijk inchecken, je stoel wijzigen en je krijgt alle informatie over je reis en de bestemming.

Heb je nog geen vlucht geboekt? Dan kun je dat ook aan KLM overlaten. Voeg je bestemming toe en KLM regelt de rest. Je hoeft dan enkel nog uit een lijstje je keuze te maken.

Download KLM in Google Play (gratis)

5. Reizen in het buitenland

vakantie apps

Ga je met de auto op pad, dan heeft elk land zijn eigen afwijkende regels op de weg. Deze app zet die regels op een rijtje. Je kiest het land uit waar je rijdt en dan kun je op onderwerp controleren waar je rekening mee moet houden, zoals of de verkeerslichten anders werken, er andere snelheidslimieten gehandhaafd worden en hoeveel alcohol je mag drinken. Je kunt tevens een quiz doen om te zien of je de regels goed onthouden hebt.

Download Reizen in het buitenland in Google Play (gratis)

7. Douane reizen

vakantie apps

Wil je precies weten wat je wel of niet mag meenemen op reis? Dan is deze app een must. De app geeft je de regels over onder andere welke geneesmiddelen, etenswaren, dieren enzovoort je mee mag nemen. Hierbij is er een verschil of je reist binnen of buiten de EU. Ook geeft de app mogelijkheden voor het omrekenen van valuta of andere eenheden.

Douane reizen bevat ook een bonnenboekje, zodat je foto’s van bonnetjes kunt maken als je iets in Nederland koopt en meeneemt. Zo kun je bij terugkomst aantonen dat de producten die in je tas zitten gekocht zijn in eigen land.

Download Douane reizen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu