De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android Planet-vakantiegids #2: op vakantie in Nederland

Erwin Vogelaar
5 juli 2018, 15:22
2 min leestijd
Android Planet-vakantiegids #2: op vakantie in Nederland

De zomer is nu echt aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-vakantiegids lichten we enkele apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. In de tweede aflevering: op vakantie in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Op vakantie in Nederland

Het is voor velen dus tijd voor de grote zomervakantie naar warmere landen, of voor een vakantie in eigen land. Als je weg gaat denk je sowieso aan het inpakken van je koffer en het regelen van eventuele verzekeringen, maar je kunt zomaar vergeten de juiste reis-apps te installeren. Je bereidt je Android-toestel voor op je vakantie door deze apps te installeren. In het eerste deel van de vakantiegids lichtten we de belangrijkste Google-apps uit.

In dit tweede deel zetten we enkele apps op een rij voor de vakantiegangers die iets dichter bij huis blijven. In Nederland is genoeg te doen en daar kunnen deze apps je mee helpen. Of je nou met de fiets of trein bent, of liever een stukje gaat wandelen, neem altijd je Android-toestel mee op vakantie in Nederland.

1. BikeNode

vakantie in nederland

Ga je met de fiets op pad, dan kun je met deze app alle fietsroutes van Nederland en België bekijken. De routes worden geleverd door OpenFietsKaart.nl in samenwerking met OpenStreetMap.org. Gebruikers kunnen ook zelf nieuwe routes toevoegen.

Download BikeNode in Google Play (gratis)

2. NS Reisplanner Xtra

ns reisplanner treinkaartjes

De NS Reisplanner Xtra helpt je om met de trein op pad te gaan. Je kunt reizen plannen, vertrektijden op de stations zien, actuele storingen in de gaten houden en gemaakte reizen opslaan om later weer te gebruik.

Ben je niet zo goed in typen, dan kun je de app ook gewoon een spraakgestuurde opdracht geven om een reis te vinden. Je kunt ook notificaties instellen, zodat je meldingen krijgt als je trein vertrekt, aankomt en of je niet vergeet uit te checken.

Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

3. Natuur Routes Natuurmonumenten

vakantie in nederland

Ga de Nederlandse natuur in met deze app van Natuurmonumenten. Er zijn meer dan 260 routes te vinden in de app verspreid over Nederland. Met deze app hoopt Natuurmonumenten dat je op verrassende plekken komt.

Hierbij kun je ook verhalen van boswachters te horen krijgen over de omgeving. De app bevat wandelroutes, fietsroutes en zelfs kanoroutes. Handig: de  routes zijn ook offline op te slaan.

Download Natuur Routes Natuurmonumenten in Google Play (gratis)

4. Onderweg – Verkeer & Parkeren

vakantie in nederland

Zoek je informatie voor tijdens je autorit? Dan ben je bij deze apps van de ANWB aan het juiste adres. Naast verkeersinformatie zoals files, flitsers en werkzaamheden, kun je in deze app ook bijvoorbeeld informatie vinden over benzineprijzen, laadpalen en parkeertarieven.

Download Onderweg – Verkeer & Parkeren in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu