De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Met deze 4 apps kun je je vakantiefoto’s ordenen en afdrukken

Florence Peeters
16 juli 2018, 19:12
4 min leestijd
Met deze 4 apps kun je je vakantiefoto’s ordenen en afdrukken

Na een vakantie loopt de fotogalerij van je smartphone vast over van de vakantiefoto’s. Voordat je de foto’s met vrienden en familie deelt, is het fijn om eerst orde in de chaos van vakantiekiekjes te scheppen. Er zijn verschillende apps die helpen met vanaf je telefoon vakantiefoto’s ordenen of afdrukken.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf je telefoon vakantiefoto’s ordenen

Na je vakantie uitzoeken welke foto’s er weg kunnen of die je juist wilt bewaren kan een hele klus zijn. Een stuk handiger als er al een album klaarstaat, wat je vanzelf tijdens je reis hebt samengesteld. Wij geven je een overzicht van de apps die je hierbij helpen.

Polarsteps

Polarsteps probeert het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. De app volgt automatisch je route en markeert de plaatsen die je hebt bezocht. Aan deze ‘steps’ kun je dan zelf foto’s toevoegen. De app sorteert foto’s per step op basis van gps-data van je foto’s. Hierdoor hoef je niet eerst in je galerij te zoeken naar de juiste selectie. Vooralsnog is het niet mogelijk om video’s in Polarsteps te plaatsen, maar tekst wel.

Dit alles kan offline. Polarsteps heeft alleen gps-gegevens nodig om de steps te creëren. Zodra je verbonden bent met internet, worden de steps geüpload en zo gedeeld. Polarsteps houdt ook automatisch allerlei interessante statistieken bij over je reis, zoals hoeveel kilometer je aflegt en hoeveel procent van de wereld je al hebt gezien.

Zowel een privéaccount als een openbaar profiel is mogelijk. In de privémodus volgen alleen mensen van wie jij dat toestaat jou. Anderen zien jouw reizen en steps niet. Zoek je nog tips of routes? Ga eens rondneuzen door andermans reizen via de Verkennen-pagina, waar de redactie verschillende Polarstep-trips van gebruikers uitlicht.

Download Polarsteps in Google Play  (gratis)

Journey

De Journey app is in de Play Store gekomen als dagboek-app, maar is ook geschikt om een reisdagboek in bij te houden. Voor je vakantiefoto’s is de atlas-optie een handige feature. Je plaatst berichten op basis van locatie, die je op de map zo terug kan vinden en aanklikt om per bestemming de foto’s te zien. Een tekst bij je foto’s kun je aanvullen met bijvoorbeeld de temperatuur, tags en stickers. De app houdt daarnaast je activiteit bij. Journey meet wanneer je rent, loopt of fietst en zo krijg je ook inzicht in hoeveel je die dag hebt gedaan.

Koppel de app aan je Google-account en je kunt ook op andere apparaten aan je dagboek werken. De app synchroniseert namelijk via Google Drive. De app heeft meer functies, maar niet alles is gratis. Er zijn verschillende typen abonnementen en toevoegingen in de app te koop.

Download Journey in Google Play (gratis)

TripAdvisor

TripAdvisor staat bekend als de app waar je de best gewaardeerde hotels, restaurants en bezienswaardigheden vindt tijdens je reis. Maar de app is ook geschikt om je vakantiefoto’s bij te houden per plek. Via de ‘Mijn reizen’ optie kun je zelf reizen toevoegen. Wanneer je vervolgens incheckt op plaatsen kun je hier notities en foto’s aan koppelen.

Ook is het mogelijk om via TripAdvisor activiteiten toevoegen die je tijdens je reis wilt gaan doen of al hebt gedaan. Handig is dat je ook offline kunt inchecken, en dus niet bang hoeft te zijn dat zonder internetverbinding de app je reisverslag niet bijwerkt.

Download TripAdvisor in Google Play (gratis)

Zo druk je vanaf je smartphone een fotoboek af

Wil je liever een tastbare herinnering van jouw vakantie? Dan is een fotoboek laten afdrukken een uitkomst. Het scheelt tijd en moeite als je foto’s niet eerst hoeft te uploaden naar een computer of website om het fotoboek te bestellen. De volgende apps geven daar een oplossing voor.

Journi

Met Journi is het tijdens de reis bijhouden van je foto’s wat meer werk. Alles moet handmatig en er zijn eindeloos veel opties voor in het reisdagboek. De app leent zich er wel perfect voor om achteraf je foto’s te bundelen, want vanuit Journi kun je meteen een eigen fotoboek opmaken en laten afdrukken.

In Journi kun je per bestemming of reis een langwerpig bord maken. Zoals een moodboard, maar dan voor vakantiefoto’s. Naast foto’s zijn er ook stickers en postzegels van bestemmingen en vluchtinformatie toe te voegen. Handig is dat je met meerdere personen aan één bord kunt werken. Zo kun je dus samen met je vrienden, familie, partner of gezin een bord maken van de vakantie. Het bord kun je laten afdrukken en vooraf nog zelf vormgeven. De prijs voor een fotoboek via Journi ligt tussen de 22,99 euro en 36,99 euro. Dit is afhankelijk van de vorm, het formaat en of je een harde of zachte kaft kiest.

Download Journi in Google Play (gratis)

Polarsteps

Polarsteps biedt naast het automatisch tracken van je trip, ook de mogelijkheid om achteraf een fysiek fotoboek te maken. Nadat je je trip hebt afgerond op Polarsteps kun je via de optie ‘Mijn Travel Books’ een fotoboek maken. Polarsteps verzamelt alle teksten en foto’s van de steps van die reis en toont een eerste versie van het fotoboek. Vervolgens kies je zelf welke teksten en foto’s er wel of niet in komen en hoe het boek is vormgegeven. De prijs voor een fotoboek via Polarsteps is afhankelijk van het aantal pagina’s.

Bronnen afbeeldingen: Polarsteps, Journey, Journey
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu