Houd je aan de snelheidslimiet met Velociraptor voor Google Maps

Lars Paymans
11 april 2016, 16:12
2 min leestijd
Houd je aan de snelheidslimiet met Velociraptor voor Google Maps

Google Maps is een handige app als je ergens naartoe wilt navigeren, maar mist nog steeds de mogelijkheid om een snelheidslimiet te tonen. Tot het moment dat Google deze functie zelf toevoegt aan Maps, kun je aan de slag met Velociraptor.

Er worden regelmatig nieuwe functies aan Google Maps toegevoegd, maar een icoontje dat de snelheidslimiet laat zien is tot nu toe de grote afwezige. Hoog tijd dus dat iemand anders dit gat opvult met een app die je samen met Maps kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Velociraptor dien  je eerst toegang te  geven tot je locatiegegevens en je moet de app toestaan om over andere apps weergegeven te worden. Als je dit gedaan hebt, is het aan te raden om de eenheid op kilometers per uur te zetten en de ‘Style’ op ‘International’. Vervolgens verschijnen er twee cirkeltjes in beeld, die je zelf een plekje kunt geven op het scherm van je Android. Als je voortaan Google Maps opstart, zul je zien dat Velociraptor ook automatisch in beeld verschijnt. Wel zo handig.

Velociraptor start tegelijk met Google Maps

De bovenste cirkel laat de snelheidslimiet zien van de weg waar je je momenteel op bevindt, terwijl je in het onderste rondje af kunt lezen hoe hard jij op dat moment rijdt. Het is niet mogelijk om het formaat van deze cirkels aan te passen, maar ze sluiten mooi aan bij de grafische stijl van Google Maps. Hoewel Velociraptor zou nauw samenwerkt met Google Maps, worden alle gegevens bij HERE Maps gehaald. Dit zorgt ervoor dat het soms even kan duren voordat de correcte snelheidslimiet geladen is, en het kan ook wel eens gebeuren dat er geen snelheidslimiet beschikbaar is. Op dat moment zie je twee kleine streepjes in het cirkeltje staan.

We raden het dan ook niet aan om blind te vertrouwen op Velociraptor, maar het is wel een handig hulpje dat je regelmatig uit de brand kan helpen. De app is bovendien helemaal gratis en wordt regelmatig voorzien van een updates, die problemen met de nauwkeurigheid oplost.

Download Velociraptor in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu