De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Verander het uiterlijk van je Android-homescreen met Flat Icons

Redactie
4 mei 2012, 13:45
1 min leestijd
Verander het uiterlijk van je Android-homescreen met Flat Icons
Flat Icons

Ben je de standaard icoontjes op je homescreen zat? Probeer dan eens Flat Icons, een pakket met mooie minimalistisch icoontjes gemaakt door een Androidliefhebber. Het lijkt alsof alle iconen zijn gladgestreken, dat bij de snelkoppelingen naar je telefoon, contacten, Instagram en WordPress goed tot zijn recht komt. Het heeft mijn homescreen in ieder geval helemaal opgefrist. Het enige dat je moet doen is Flat Icons per applicatie toevoegen.

Dat kan overigens best veel werk zijn als je 150 apps op je telefoon hebt staan. Je hoeft niet geroot te zijn om Flat Icons te kunnen gebruiken. Wat je wel moet doen, is een andere launcher installeren zoals Go Launcher EX (Android 2.0+), Apex Launcher (Android 4.0+ en mijn huidige launcher), Nova Launcher (Android 4.0+) of ADW Launcher (Android 2.0+). Als je lang op een app drukt, kun je de naam en het icoontje veranderen. Als je de Flat Icons op je geheugenkaart hebt gezet, kun je ze één voor één via de gallerij selecteren. De meeste launchers slaan deze instellingen op, dus je hoeft de apps maar één keer aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Heb jij een app die de designer nog niet aan Flat Icons heeft toegevoegd? Je kunt in zijn Google Doc al je aanvragen kwijt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu