Vergeet nooit meer een pincode met Pinsaver Pro

Redactie
1 december 2010, 19:53
1 min leestijd
Vergeet nooit meer een pincode met Pinsaver Pro
pinsaver

Een zakelijke bankpas, een persoonlijke pas, een gezamenlijke pinpas, een wachtwoord voor je inbox, nog eentje om het beveiligingssysteem van je huis uit te zetten, om nog niet te spreken over het systeem van je werk! Tegenwoordig moet je tientallen pincodes en wachtwoorden onthouden om mee te doen in de maatschappij. Ben jij een ramp in het onthouden van deze pincodes? Pinsaver Pro is een Android-applicatie die alle codes opslaat. Met één code krijg je toegang tot al jouw geheime pincodes. Zo hoef je voortaan nog maar één wachtwoord te onthouden.

Wanneer je de applicatie op je telefoon zet, dan moet je één wachtwoord instellen om de applicatie te openen. Dit wachtwoord bestaat uit vier letters. Vervolgens krijg je toegang tot alle opgeslagen wachtwoorden en pincodes. Je kunt met één druk op de knop een code toevoegen of verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Is deze applicatie wel veilig? Krijgt de Nederlandse ontwikkelaar Mama Dodo alle wachtwoorden in handen? Nee. Ten eerste maakt de applicatie geen verbinding met internet, dus de codes worden lokaal op je telefoon opgeslagen. Daarnaast is de techniek gebaseerd op die van MemoCard (bekijk de demonstratie hier), dus je wachtwoorden worden nergens opgeslagen.

Overigens kun je geld verdienen met Pinsaver Pro! In de app zit een geheime code. Iedere koper krijgt één kans om deze code te kraken. Lukt het jou om de correcte logincode in te geven? Dan win je een geldbedrag van minimaal 1.000 euro. Ik vermoed dat Pinsaver Pro een moeilijke code gekozen heeft, anders dan kan deze wedstrijd veel geld gaan kosten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu