Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo volg je de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 op Android

Erwin Vogelaar
15 maart 2017, 19:12
2 min leestijd
Zo volg je de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 op Android

Vanavond sluiten om 21:00 de stembureau’s, dus je hebt nog eventjes om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De rest van de avond is gereserveerd voor de uitslag. Zo volg je de 2017 verkiezingsuitslag livestream op Android.

Lees verder na de advertentie.

Verkiezingsuitslag livestream

Wil je vanavond op de hoogte blijven van de verkiezingsuitslag, maar heb je geen televisie in de buurt? Geen nood, want ook via je Android-toestel kun je de verschillende uitzendingen rond de Tweede Kamerverkiezingen live meekijken.

NPO

Verkiezingsuitslag livestream

Via de NPO-app kun je altijd live kijken naar NPO 1, 2 en 3. Dit betekent vanavond dat je live het programma Nederland Kiest op NPO 1 kunt zien. Rob Trip en Dionne Stax leiden je vanaf 20:30 door de uitslagen heen. De app werkt al op een toestel met Android 2.1 of hoger, dus ook als je een oude smartphone of tablet heb liggen kun je meekijken. Als je de app niet wil downloaden, kun je vanavond ook deze link in je browser volgen.

Download NPO in Google Play (gratis)

NPO Radio 1

Verkiezingsuitslag livestream

Als je liever radio wil luisteren, wordt er op NPO Radio 1 ook een Nederland Kiest-programma gehouden. Deze wordt gepresenteerd door Lara Rense en Tijs van den Brink. Via de NPO Radio 1-app is deze uitzending live te luisteren. Handig als je ondertussen wat anders aan het doen bent, maar toch de nieuwste ontwikkelingen niet wil missen.

Download NPO Radio 1 in Google Play (gratis)

Verkiezingsuitslag livestream

NOS

De televisie-uitzending van NPO 1 is ook via de NOS-app te volgen. In deze app kun je ook een liveblog vinden met alle updates rond de verkiezingsuitslag. Hierdoor hoef je niet constant naar een video te kijken, maar krijg je toch de hoogtepunten mee.

Download NOS in Google Play (gratis)

RTL Nieuws mobile

Verkiezingsuitslag livestream

Naast de publieke omroep, heeft ook RTL Nieuws een uitgebreide uitzending met het laatste nieuws rond de verkiezingsuitslag. Humberto Tan en Merel Westrik presenteren de uitslagenavond. Om dit te volgen kun je de RTL Nieuws mobile-app downloaden. Net als de NOS zal ook het programma van RTL om 20:30 starten en pas laat stoppen.

Download RTL Nieuws mobile in Google Play (gratis)

Het is natuurlijk ook mogelijk om televisie te kijken via de app van je kabelmaatschappij. Onder andere Ziggo en KPN hebben eigen apps, waardoor je met een abonnement live televisie kunt kijken. Uiteraard zijn alle beelden door te sturen via een Chromecast naar je televisie, zodat je ondertussen je smartphone of tablet voor wat anders kunt gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu