Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android Device Manager laat je binnenkort verloren telefoons vinden

Gijs Ettes
3 augustus 2013, 13:46
1 min leestijd
Android Device Manager laat je binnenkort verloren telefoons vinden
Android

Binnenkort wordt het voor Android-telefoons die Android 2.2 of hoger draaien mogelijk om een verloren telefoon terug te vinden via de Android Device Manager. De app verschijnt later deze maand in Google Play en voor je browser, en laat je meerdere Android-devices registreren.

Lees verder na de advertentie.

De app zal niet alleen de locatie van je toestel laten zien. Mocht die locatie niet te bereiken zijn of overduidelijk erop duiden dat je telefoon gestolen is, dan kun je er ook voor kiezen om alle gegevens op je Android-apparaat te wissen. Hierdoor kunnen gevoelige (inlog)gegevens minder snel in de verkeerde handen vallen.

blogpost

Is het probleem een stuk simpeler en kun je je telefoon niet vinden tussen de kussens van je bank of de steeds groter wordende hoop vuile was, dan kun je je telefoon ook gewoon enorm hard af laten gaan. Dit werkt ook als je hem op stil hebt gezet. Een Google Map met daarop de locatie van je telefoontje heeft immers weinig zin als hij verstopt ligt in je kamer.

Android Device Manager is al een tijd beschikbaar voor zakelijke Google Apps-gebruikers, maar komt nu dus eindelijk naar iedereen toe. Google is namelijk relatief laat met het uitbrengen van een dergelijke tool.

→ Alles weten over Android Device Manager? Lees dan ons uitgebreide artikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu