De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Kinderen ontdekken de Himalaya met deze nieuwe app van Google

Erwin Vogelaar
4 augustus 2016, 16:55
2 min leestijd
Kinderen ontdekken de Himalaya met deze nieuwe app van Google

Google heeft een nieuwe app in de Play Store gezet, speciaal voor kinderen. Ga op ontdekkingstocht door de Himalaya met de yeti Verne.

Lees verder na de advertentie.

Verne: The Himalayas

Met Verne: The Himalayas maakt Google op een slimme manier gebruik van de 3d-kaarten van Google Maps. Google bezit namelijk 3d-beelden van allerlei prachtige gebieden, maar voor kinderen is door deze kaarten scrollen en swipen niet lang leuk. Kinderen willen spelen. Met de app Verne: The Himalayas kun je daarom met de grote yeti Verne door de 3d-kaarten van de Himalaya lopen, springen, vliegen en zweven. Wat je maar wil. Leuk op zichzelf en stiekem ook nog eens leerzaam.

Verne is met zijn 150 meter lengte niet bepaald een kleine yeti, maar dat komt goed uit in de Himalaya. Hierdoor kan hij zonder problemen overal komen en zelfs Mount Everest beklimmen. Kinderen besturen Verne en kunnen met hem rondlopen tussen de bergen, maar onder andere ook schaatsen, met een jetpack rondvliegen, zweven met een paraglider, achter dieren aan rennen en zelfs instrumenten bespelen die uit dat gebied komen. Beetje bij beetje wordt er ook wat geleerd, want een stem vertelt allerlei feitjes tijdens het spelen.

Het is een mooi concept, dat kinderen spelenderwijs wat probeert te leren. Mocht dit aanslaan, dan zal Verne ongetwijfeld ook andere gebieden gaan bezoeken. Verne: The World zien we bijvoorbeeld wel zitten, samen met enkele vriendjes van Verne. De app mist namelijk wat diversiteit in landschappen.

Verne: The Himalayas downloaden

Verne: The Himalayas kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is wel flink met 213MB, dus het is slim om de app met een wifi-verbinding te downloaden. Zorg daarnaast dat je over Android 4.4 (KitKat) of hoger beschikt.

Download Verne: The Himalayas in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu