Vernieuwde augmented reality-app Layar nu beschikbaar

Gijs Ettes
15 augustus 2013, 14:33
1 min leestijd
Vernieuwde augmented reality-app Layar nu beschikbaar
layar

Bij het Amsterdamse Layar zijn ze de afgelopen maanden flink bezig geweest met hun augmented reality-app. Vanaf donderdag is daar nu eindelijk al het resultaat van te zien. De augmented reality-app Layar is volledig vernieuwd en inmiddels voor iedereen te downloaden in Google Play.

Layar voegt eigenlijk allerlei extra dingen toe aan jouw omgeving. Uitgevers kunnen bijvoorbeeld Layar-ondersteuning inbouwen in hun tijdschriften, zodat er extra informatie en andere content is te zien zodra je het tijdschrift bekijkt via de augmented reality-app.

Lees verder na de advertentie.

Dit concept is al een groot succes gebleken. Inmiddels zijn de vorige versies van de app al meer dan 33 miljoen keer gedownload, en zelfs sommige levensmiddelen plaatsen Layar-content op hun verpakkingen.

Augmented reality-app Layar ook uiterlijk volledig vernieuwd

Bij al die vorige versies werd het uiterlijk van de app niet echt veel aangepast. Bij de update van vandaag wel. Het hele uiterlijk van Layar is op de schop gegaan en oogt nu veel rustiger en strakker.

De app is daarnaast van een nieuw icoontje voorzien, een flinke verbetering wat ons betreft. De wolkjes hebben de ontwikkelaars laten varen en het ‘ar’-aspect wordt met het nieuwe logo helemaal omarmd.

Een laatste toevoeging die de update naar de app brengt, is een overzicht van alle recent bekeken content. De app is overigens volledig gratis, dus er is weinig reden om hem niet even uit te proberen.

Download: Layar (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu