De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

RTL XL-app voor Android krijgt compleet nieuw design

Wouter Nijsen
26 november 2015, 19:24
1 min leestijd
RTL XL-app voor Android krijgt compleet nieuw design

Vanaf nu is de vernieuwde RTL XL-app beschikbaar voor Android. De Nederlandse  applicatie heeft onder meer een nieuw uiterlijk en icoontje gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw

We hebben er even op moeten wachten, maar de vernieuwde RTL XL-app is nu ook beschikbaar voor Android. Begin oktober verscheen de applicatie al voor iOS. Met RTL XL kun je nog altijd naar je favoriete Nederlandse televisieprogramma`s kijken, maar dan in een geheel nieuwe interface. De app is voortaan opgedeeld in drie onderdelen: Gemist, Home en Vooruit. Gemist en Home doen wat je zou verwachten  en  in het Vooruit-scherm kun je afleveringen alvast vooruitkijken. Hier heb je echter wel een Premium-account voor nodig.

De bediening van de nieuwe RTL XL-app is simpel. Je schakelt tussen de verschillende schermen door simpelweg naar links of rechts te vegen. Televisieprogramma`s zijn tot 7 dagen lang gratis terug te kijken en te  volgen binnen de app. Ook kun je video’s op diverse manieren delen met anderen. Met een RTL XL Premium-account heb je 30 dagen toegang tot alle video`s, waarbij er geen advertenties worden getoond.

Wel is het jammer dat Chromecast-ondersteuning nog ontbreekt. Met de iOS-app is het al wel mogelijk om beelden naar een televisie  te streamen. Het is nog onbekend wanneer dit ook met de Android-app kan.

Download de vernieuwde RTL XL-app

De vernieuwde RTL XL-app wordt de komende dagen naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link kun je checken of de update al voor jou beschikbaar is. De app werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu