Versla de Duitsers vanmiddag al met de Android-game Das Interland

Redactie
13 juni 2012, 14:34
1 min leestijd
Versla de Duitsers vanmiddag al met de Android-game Das Interland
das interland

Zijn we al gespannen voor vanavond? Na de vorige 3-0 nederlaag tegen Duitsland is het tijd voor revanche. En die begint vanmiddag al met de app Das Interland. In de game neem je penalty’s tegen ‘echte’ Duitsers en probeer je hun strafschoppen te keren. Eén geruststellende gedachte: Nederland staat ruim voor.

De app, die wordt gesteund door Volkswagen (nota bene een Duits merk), draait om het nemen van drie penalty’s tegen ‘echte’ Duitsers, wat wil zeggen dat je niet tegen de computer speelt. Je creëert een account via Facebook of gewoon door een naam en woonplaats in te vullen. Je hoeft jezelf niet te registeren en het is ook mogelijk om een profielfoto te selecteren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met een penalty shootout. Je neemt een strafschop door het pijlje bij de bal naar achteren te trekken. Hoe verder je de pijl trekt, hoe harder en meer ongecontroleerd het schot gaat.

Lees verder na de advertentie.

Als je keept kun je een strafschop keren door zo snel mogelijk op het rode bolletje te klikken. Dit bolletje geeft aan waar de tegenstander de bal schiet. Als je snel genoeg bent, stop je de penalty. Als er na drie schoten nog geen winnaar is, wordt het sudden death. Je neemt om de beurt een penalty, waar uiteindelijk één winnaar uitkomt. De winnaar krijgt een ludiek filmpje te zien waar het ene land de andere op de hak neemt.

Das Interland houdt een handig scorebord bij en laat na elke gespeelde pot de tussenstand zien. Nederland staat gelukkig nog ruim voor.

Download: Volkswagen Das Interland (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu