De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Veilig versleuteld bellen met gratis Android-app RedPhone

Redactie
29 december 2014, 17:11
1 min leestijd
Veilig versleuteld bellen met gratis Android-app RedPhone

RedPhone is een gratis Android-app die versleuteld bellen mogelijk maakt, waardoor je telefoon zeer lastig kan worden afgeluisterd door bijvoorbeeld inlichtingendiensten en kwaadwillenden.

Lees verder na de advertentie.

De app is een product van Open Whisper Systems, een opensourceproject dat zich richt op versleutelde communicatie. Dit betekent dat communicatie wordt beveiligd en niet zomaar af te luisteren is. Echter is gebleken dat de Amerikaanse geheime dienst NSA veel versleutelingsvormen al kan kraken, hoewel sterke end-to-end-encryptie een lastig te kraken beveiliging blijkt.

RedPhone maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij data specifiek voor de ontvanger wordt versleuteld. Alleen de ontvanger kan vervolgens de versleuteling ontsleutelen, omdat de ontvanger de sleutel heeft. Dit is anders dan de meeste versleutelingstechnologieën, waarbij ook de aanbieder (zoals Google) de sleutel heeft.

Veilig versleuteld bellen met RedPhone

RedPhone gebruikt je normale 06-nummer als identificatie. Anderen met RedPhone kunnen vervolgens op basis van jouw telefoonnummer zien of jij ook de app gebruikt. Je kunt op een gebruiker drukken om diegene via voip te bellen. De verbinding werkt dus middels je databundel en is stabieler als je een snelle internetverbinding gebruikt, zoals 4g of wifi. Daarmee lijkt de werking van RedPhone op die van Skype.

Als je iemand belt, wordt er automatisch een specifieke versleuteling voor het gesprek opgezet. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om de luidspreker te gebruiken. Ook toont RedPhone automatisch de optie om iemand versleuteld te bellen, als diegene ook over RedPhone beschikt. Anders werkt de versleuteling niet.

→ Lees ook ons artikel met apps om veilig sms berichten te versturen

Download de app

RedPhone is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download RedPhone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu