De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Check deze interessante nieuwe optie van Google Translate

Redactie
7 oktober 2015, 10:45
2 min leestijd
Check deze interessante nieuwe optie van Google Translate

Google Translate heeft met Android 6.0 Marshmallow een wel erg toffe nieuwe optie gekregen. Zonder Translate te openen kun je nu teksten direct vertalen in de app waarin je aan het werkt bent.

Lees verder na de advertentie.

Google Translate is al een ontzettend handige app voor  het vertalen van teksten naar  een andere taal  en zal door menigeen dan ook geïnstalleerd zijn op zijn Android-apparaat.  Google heeft de vertaal-app nu van een optie voorzien die de toepassing nog net iets toffer maakt.

Zo werkt de nieuwe feature van Google Translate

Als je Android 6.0 Marshmallow draait, kun je met een update van Google Translate een tekst in 60 verschillende talen vertalen binnen een andere app zonder daarvoor de vertaal-app zelf te openen.  De tweede app moet hiervoor wel compatibel zijn met deze nieuwe functie van Google Translate.

Apps als WhatsApp of LinkedIn zijn dit al. Hier selecteer je het stuk tekst dat je wilt vertalen; dit kan zowel in de tekst zijn als net door jou getypte tekst.  Selecteer de vertalen-optie die vervolgens verschijnt en er zal zich binnen de app een tweede scherm openen waarin de oorspronkelijke tekst en de vertaalde tekst komt te staan. Ook kun je hier selecteren naar welke taal je de tekst wilt vertalen.  Vertaal je een zelfgeschreven stuk tekst, druk dan  op ‘vervangen’ om de tekst in de tekstbalk te verwisselen  door de vertaalde tekst.

Google Translate

Nog heel even wachten

Nu we dit gezien hebben klinkt de oude methode van het selecteren en kopiëren van de tekst, het openen van Google Translate, het plakken van tekst en het lezen van de vertaling wel  erg omslachtig. Helemaal als je deze tekst vervolgens weer moet selecteren, kopiëren en plakken in bijvoorbeeld Whatsapp als je het wilt versturen. Je zult echter nog  wel even moeten wachten.  De update voor  Google Translate komt binnenkort al wel beschikbaar, maar zonder Android Marshmallow kun  je er nog weinig mee.

Check wanneer jouw toestel geüpdatet wordt naar Android 6.0
Download de update van Google Translate in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu