De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp laat je eindelijk verzonden berichten intrekken

Wouter Nijsen
27 oktober 2017, 13:24
2 min leestijd
WhatsApp laat je eindelijk verzonden berichten intrekken

WhatsApp maakt het eindelijk mogelijk om verzonden berichten achteraf terug te trekken. De functie werkt simpel en wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-berichten terugtrekken

whatsapp-berichten terugtrekken

Er werd al een tijdje aan de optie gewerkt om verzonden WhatsApp-berichten terug te trekken, maar vanaf vandaag kunnen gebruikers er mee aan de slag. De functie zit in de bètaversie van WhatsApp en is op het moment van schrijven nog beperkt beschikbaar. Een groep testers kunnen berichten al verwijderen, terwijl anderen wel zien dat een verzonden bericht achteraf verdwijnt, maar dit zelf niet kunnen doen.

Het terugtrekken van appjes is vrij simpel: tik op een verzonden berichten en houd even ingedrukt totdat de knopjes bovenin verschijnen. Tik vervolgens op het prullenbakje om het bericht te verwijderen, waarna je aangeeft of je het bericht alleen voor jezelf, of voor iedereen wil verwijderen. Kies je voor dat laatste, dan verdwijnt het bericht uit de chat. Wel geeft WhatsApp aan dat een bericht is verwijderd, dus je weet dat er iets is verdwenen.

Meer over de nieuwe functie

Er gelden een aantal ‘regels’ bij het gebruiken van de optie. Zo kun je berichten maar zeven minuten nadat je verzonden hebt, weer terugtrekken. Doe je er al langer over, dan is de optie niet beschikbaar en kun je het bericht alleen voor jezelf verwijderen. Heeft je gesprekspartner het bericht al ontvangen en gelezen, dan kun je berichten alleen maar terugtrekken om te voorkomen dat ze er een screenshot van maken, of het appje later opzoeken.

Het terugtrekken van berichten is handig wanneer je een tikfoutje hebt gemaakt, het bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd of achteraf spijt hebt van wat je hebt verstuurd. De functie werkt vanaf WhatsApp-versie 2.17.399, die je via deze link kunt downloaden en installeren. Check voor instructies onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu