YouTube-concurrent Vessel brengt Android-app uit

Redactie
17 juni 2015, 14:01
1 min leestijd
YouTube-concurrent Vessel brengt Android-app uit

De videodienst Vessel heeft zijn Android-app gelanceerd. De website wil de concurrentie aangaan met YouTube door  tegen betaling hoge kwaliteit videomateriaal  aan te bieden.

Lees verder na de advertentie.

De Android-app is per direct te downloaden in Google Play. Belangrijk voor Vessel – dat is opgericht door ex-Hulu-ceo Jason Killar – zijn de vele  internetpersoonlijkheden die een eigen kanaal op de betaalde dienst hebben. Veel bekende vloggers van YouTube zijn inmiddels naar Vessel vertrokken, waar ze met een ander verdienmodel op den duur meer winst willen maken. Daarnaast krijgen de auteurs meer opties om hun kanaal in te richten.

Dit kun je met de Vessel Android-app

De Android-app betreft nog wel een bètaversie, maar is volgens het bedrijf goed genoeg voor publiek gebruik. Iedereen die de app installeert en nog geen account heeft, kan de dienst voor een maand gratis gebruiken. Daarna kost het 2,99 dollar per maand. Vessel toont onder andere video’s van internetbekendheden, maar ook webseries en muziekvideo’s.

Via de app heb je de mogelijkheid om kanalen te volgen of video’s op basis van je interesses voorgeschoteld te krijgen, zoals video’s over tech. Op dit moment biedt Vessel meer dan honderd verschillende kanalen aan, waaronder  The Ellen DeGeneres Show, Machinima, Nerdist en Linus Tech Tips.

Download Vessel

De Vessel Android-app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Vessel  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu