De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met VHS Camcorder schiet je filmpjes zoals in de 80’s

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 17:11
1 min leestijd
Met VHS Camcorder schiet je filmpjes zoals in de 80’s

VHS Camcorder laat geschoten video`s eruitzien alsof ze met een oude camcorder zijn geschoten. De app is niet heel uitgebreid, maar wel leuk om mee te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de app

Met VHS Camcorder ga je terug in de tijd naar de jaren 80, toen we onze filmpjes nog schoten met zware camcorders en dikke  cassettes. De app laat je ouderwetse filters  toevoegen aan je video’s, wat  een nostalgisch effect geeft.  Wanneer je de app opstart, lijkt het net alsof je Android verandert in een camcorder. Zo staan er vierkante knopjes aan de zijkanten en is er een grote rode Rec-knop aanwezig.

VHS Camcorder bevat verschillende effecten om je video`s ouder te laten  lijken. Denk aan lelijke grijseffecten, de witte horizontale streepjes en schokkerige beelden.  Zoals je in de video hierboven kunt zien, staat in witte letters `Play` in beeld en wordt onderin de tijd en datum aangegeven. Dat laatste kun je overigens handmatig aanpassen, zodat het lijkt alsof de filmpjes nog ouder zijn.

Dit alles gaat overigens niet ten koste van de videokwaliteit, aangezien er alleen filters over het beeld worden gelegd. Ook heb je de optie om geluidjes aan video`s toe te voegen en de effecten te versterken door even met je smartphone te bewegen. Zo lijkt het net alsof de camera moeite heeft om het beeld te stabiliseren.

VHS Camcorder downloaden

VHS Camcorder kost 3,22 euro in Google Play en is via onderstaande link te downloaden. De app vraagt om 2,7MB aan vrije opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) voor de installatie.

Download VHS Camcorder in Google Play (3,22 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu