Viber gebruik stijgt naar 330 miljoen

Gijs Ettes
29 november 2013, 11:55
1 min leestijd
Viber gebruik stijgt naar 330 miljoen
Viber gebruik

Het Viber gebruik is de afgelopen tijd voornamelijk in landen als Vietnam en de Filipijnen sterk gegroeid. In totaal maken nu zo’n 330 miljoen mensen gebruik van de app, waarmee je gratis kunt bellen en chatten met andere Viber-gebruikers.

Waarschijnlijk maken niet alle van de 330 miljoen gebruikers ook actief gebruik van de app. De oprichter van Viber, Talmon Marco, spreekt in een tweet over 328,211,856 gebruikers als ‘deze net zo werden geteld als bij andere chat-apps’. Concurrenten als WhatsApp en Skype maken regelmatig cijfers bekend over hoeveel klanten ze hebben, maar onduidelijk is of deze cijfers ook daadwerkelijk het actieve gebruik betreffen.

Lees verder na de advertentie.

Viber bestaat sinds eind 2010 en is een populaire app om gratis mee te bellen en te (groeps)chatten. Dat laatste kan met maximaal 100 gebruikers, waarbij het mogelijk is om foto’s, video’s, ingesproken berichten en emoticons te versturen.

Viber is geoptimaliseerd voor zowel Android-smartphones als -tablets en volledig Nederlandstalig. Daarnaast is er een Viber bureaublad-app te downloaden voor je pc of Mac.

Download: Viber (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's