Video-boodschappen versturen met de VMS messaging-app voor Android

Wouter Nijsen
8 mei 2011, 8:40
2 min leestijd
Video-boodschappen versturen met de VMS messaging-app voor Android
VMS Banner

Er zijn al verschillende messaging-applicaties voor Android, maar ontwikkelaar IronRoad denkt dat er nog ruimte is voor een nieuwe variant. Kortgeleden hebben ze namelijk de Video Message Service (VMS) app voor Android en iPhone uitgebracht. Daar waar WhatsApp en PingChat! vooral tekst-berichten als basisfunctionaliteit hebben en CloudTalk zich vooral richt op een gesproken bericht, richt VMO zich op korte video-boodschappen die je gratis met de app kunt versturen, ook naar een iPhone.

Wat functionaliteit betreft is VMO een standaard messaging-app. Je kunt een nieuwe video-boodschap opnemen en deze naar één van je contactpersonen versturen. Er is verder een opzet gebruikt zoals we die ook kennen van de meeste e-mailapps zoals een Inbox, Sent en Outbox en de mogelijkheid verschillende categorieën aan te maken. In je timeline kom je overigens niet alleen berichten van je vrienden tegen, maar ook video-boodschappen van bedrijven die via VMS hun content aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Afgezien van de vraag of er nog ruimte is voor een app die in principe dezelfde functionaliteit te bieden heeft als bijvoorbeeld PingChat, waar je ook videoboodschappen mee kunt versturen, moet je jezelf afvragen of je überhaupt van een dergelijke messaging-app op je Android-telefoon gebruik wilt maken. Veel messaging-apps zijn gratis te downloaden in de Android Market, maar gratis is niet automatisch voor niets. Een bedrijf als IronRoad verdient natuurlijk gewoon geld aan mensen die van hun app gebruik maken. Het kan dan ook zeker geen kwaad om je bij een dergelijke messaging-app eens in de zogenaamde Privacy Policy te verdiepen om zo te ontdekken welke persoonlijke gegevens er verzameld worden en wat hiermee gedaan wordt. Bij VMS begint dit overigens al wanneer je de app voor het eerst start en er naar je mobiele telefoonnummer gevraagd wordt om je een activeringscode te kunnen sturen. Het vergt vaak een beetje doorzettingsvermogen om zo’n stuk helemaal te lezen, maar het kan voor veel gebruikers behoorlijk verhelderend zijn. Overigens spreekt het vanzelf dat ook gratis sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Hyves meer over je verzamelen dan je wellicht zou willen. Geen nood, ook de bedrijven achter deze diensten hebben uiteraard een privacy-policy die je eigenlijk echt moet lezen voordat je een vinkje in het “ik ga akkoord”-vakje zet.

Ben jij je ervan bewust dat gratis niet voor niets is en vind je het geen probleem dat een bedrijf allerlei gegevens over je verzamelt dan kun je voor een gratis download van VMS terecht in de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu