De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app laat je YouTube-video’s kijken op Android Wear

Wouter Nijsen
3 juli 2015, 14:16
1 min leestijd
Deze app laat je YouTube-video’s kijken op Android Wear

Video for Android Wear is een nieuwe app die het mogelijk maakt om YouTube-video`s te bekijken op Android Wear-apparaten. Maar wil je dat?

Lees verder na de advertentie.

Video for Android Wear & YouTube

Hoewel Android Wear steeds beter wordt, zijn er bepaalde dingen die je niet zo snel met een smartwatch zou doen. Het bekijken van YouTube-video`s is daar een goed voorbeeld van. Het scherm van een Android Wear-apparaat is simpelweg te klein en hierdoor niet geschikt voor het kijken van filmpjes. Toch maakt een nieuwe app, Video for Android Wear & YouTube, het mogelijk filmpjes vanaf je pols te checken.

Video player for Android Wear smartwatches, powered by YouTube

Video for Android Wear laat je naar YouTube-video`s zoeken middels stembediening. Hierna worden zoekresultaten op een overzichtelijke manier weergeven, die je overigens met simpele veegbewegingen allemaal kunt bekijken. Hierna dien je alleen op een filmpje te tikken om `m af te spelen.

Omdat smartwatches die draaien op Android Wear geen speaker hebben, is het mogelijk om met een bluetoothheadset of speaker het geluid van een filmpje af te spelen. Je dient de headset of speaker dan wel direct met je smartwatch te verbinden. Een toffe feature van Video for Android Wear is de Chromecast-ondersteuning. Dat maakt het mogelijk om video`s direct vanaf een smartwatch naar een televisie te streamen.

Download Video for Android Wear & YouTube

Video for Android Wear is via de link hieronder gratis te downloaden, maar bevat wel enkele in-app aankopen. De app is 29MB groot en vereist Android 4.3 of hoger voor de installatie.

Download Video for Android Wear & YouTube  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu