Video: puzzelen en platformen met een skelet in Dokuro

Gijs Ettes
13 december 2013, 14:12
1 min leestijd
Video: puzzelen en platformen met een skelet in Dokuro
Dokuro

In de vermakelijke platformgame Dokuro speel je als naamloos skelet dat een prinses moet redden uit de klauwen van de Dark Lord, die met haar wilt trouwen. Dat betekent van platform naar platform springen en omgevingspuzzels oplossen om de prinses veilig langs dodelijke obstakels te loodsen. Interessant is daarbij dat je kunt wisselen tussen een skelet en een meer menselijke ‘heldenvorm’.

Als skelet beweeg je je onopvallend door de schaduwen, maar als de nood aan de man is kun je als menselijk personage de strijd aangaan met diverse demonische vijanden. Dokuro verscheen ruim een jaar geleden voor de PlayStation Vita, maar is nu ook voor een zacht prijsje beschikbaar in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Uiteraard verloopt de besturing in de Android-versie van Dokuro wel met een aantal virtuele knoppen op het scherm. Met de toetsen links beweeg je het personage en met de knoppen aan de rechterzijde laat je hem springen, aanvallen en de interactie aangaan met dozen en schakelaars in de spelwereld.

Dokuro heeft een fijne getekende stijl en een lieflijk deuntje op de achtergrond begeleidt de actie. In de video hieronder krijg je een indruk van de gameplay.

Download: Dokuro (0,70 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu