De 4 beste apps om te videobellen met je Android
Redactie

Er zijn verschillende apps om met je Android-smartphone of -tablet te videobellen. Android Planet kiest zijn vier favoriete apps en noemt per app op waarom je juist deze app zou moeten gebruiken.

Videobellen gaat de komende jaren écht groot worden. Op dit moment wordt de technologie voornamelijk gebruikt door mensen die ver uit elkaar wonen, maar elkaar toch graag willen zien. Met de opkomst van sneller en goedkoper mobiel internet wordt videobellen mogelijk de vervanger van het ‘normale’ internetbellen via VoIP, dat via de WhatsApp belfunctie  steeds meer bekendheid krijgt.

De 4 beste gratis apps om te videobellen met Android

Hangouts

hangouts-iconHangouts is de officiële berichten-app van Google, die het ook mogelijk maakt om mensen via VoIP te bellen en videobellen. Videogesprekken met Hangouts zijn voornamelijk handig omdat bijna iedereen met een Android-telefoon de dienst gebruikt. Immers; als je een Google-account hebt, heb je ook een Hangouts-account. De kwaliteit en het dataverbruik vallen echter ietwat tegen. Zo is de videokwaliteit niet enorm goed en verbruikt de dienst relatief veel data. Het voordeel van Hangouts is dat de app wel door een enorm groot publiek wordt gebruikt en tevens ook zeer makkelijk in gebruik is. Doe daar vooral je voordeel mee. Als je liever meer kwaliteit hebt, kun je beter naar een andere app kijken. Het is daarbij met de app mogelijk om tijdens het videobellen allerlei gekke effecten toe te voegen, zoals een piratenhoed of kroon op je hoofd.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Viber

Viber updateViber is misschien een beetje een onbekende naam in dit rijtje, maar de dienst heeft wel honderden miljoenen gebruikers. Via Viber kun je berichten versturen, VoiP-gesprekken houden en videogesprekken starten. De kwaliteit van de videogesprekken is oké en nemen  niet heel veel data in. Ook zijn er desktop-apps beschikbaar, waarmee je ook via Viber vanaf je computer of laptop kunt videobellen.  Eén nadeel: omdat Viber niet zo bekend is, zul je veel mensen over de app moeten vertellen om hen ook daadwerkelijk via de software te kunnen videobellen.

Download Viber in Google Play (gratis)

Skype

skypeSkype is de bekendste app uit deze lijst, en om verschillende redenen. Zo is het werkwoord ‘Skypen’ eigenlijk een begrip geworden voor videobellen, omdat de dienst als eerste videobellen écht simpel maakte. De mobiele ervaring van Skype was echter een lange tijd niet goed, waardoor de app niet veel via Google Play werd gedownload. Tot het einde van 2014, toen Microsoft enkele belangrijke veranderingen doorvoerde. Zo is de videokwaliteit van gesprekken en de stabiliteit van de videogesprekken drastisch verbeterd, en is ook het design op de schop gegaan. Hoewel Skype wel veruit de meeste MB’s verbruikt, is het ook de beste app om mee te videobellen. Daarnaast hebben velen een Skype-account en kun je op een fijne manier groepsvideogesprekken voeren, zonder dat de kwaliteit daar enorm onder lijdt.

Download Skype  in Google Play (gratis)

Tango

tangoDe app met het mooiste design is het minst bekend. Dat is het verhaal van Tango, dat met name in Azië een populaire app is maar in Europa nog niet echt een groot publiek aanspreekt. Het videobellen met Tango werkt verrassend goed en de kwaliteit valt ook nog eens mee,  alleen verbruikt Tango ook wel iets meer data dan bijvoorbeeld Hangouts en Viber. Een interessante eigenschap van Tango is de mogelijkheid om tijdens het videobellen games te spelen, die variëren van schaken tot boter, kaas en eieren. Het is daarbij leuk om tijdens het gamen direct de reactie van je tegenstander te zien.

Download Tango  in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.