Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Videoland voor Android: bekijk films en series op je tablet

Gijs Ettes
26 juni 2014, 17:01
2 min leestijd
Videoland voor Android: bekijk films en series op je tablet

De app van Videoland is nu beschikbaar in Google Play en te gebruiken voor iedereen die beschikt over een tablet met Android 4.0.3 of hoger. Daarnaast heb je een abonnement voor de streamingdienst nodig, dat 10 euro per maand kost. Je kunt Videoland ook een maand uitproberen voor het symbolische bedrag van 1 cent, om er zo achter te komen of het aanbod films en series je aanspreekt. Het is maandelijks mogelijk om de dienst  op te zeggen en tot vier personen kunnen een profiel aanmaken; handig dus als je je abonnement wil delen met familieleden of vrienden.

Je kunt onbeperkt films en series kijken, al moet je voor veel (nieuwe) films een extra bedrag betalen, dat bovenop de abonnementskosten komt. Zo ben je voor  het huren van de sd-versie van de film Drive 2,99 euro kwijt (hd-versie niet beschikbaar) en kost de thriller The Ghost Writer 2,99 euro om te huren en 7,99 euro om te kopen.  Wij vinden de bedragen wat aan de hoge kant, zeker omdat het hd-aanbod vooralsnog tegenvalt.

Lees verder na de advertentie.

Videoland-app voor Android

De Videoland-app werkt vrij rechttoe rechtaan. Het design is vergelijkbaar met de website, met grote filmcovers en een Videoland Unlimited-logo rechtsboven dat aangeeft of je moet bijbetalen voor de desbetreffende film. De app laat je een eigen watchlist samen te stellen of de afspeellijsten van Videoland, met bijvoorbeeld komedies en actiefilms, raadplegen. Het hamburgermenu links geeft toegang tot je profiel, de startpagina en verschillende categorieën.

videoland android app

Net als Netflix doet Videoland kijksuggesties op basis van de films en series die je in het verleden hebt bekeken. De app onthoudt je afspeellijsten en weet waar je in een film bent gebleven, zodat je op een later moment (en eventueel op een ander apparaat) kunt verder kijken. Door een recensie van een video te schrijven, verdien je zogenoemde Moviepoints die je kunt verzamelen om betaald materiaal aan te schaffen. Daarnaast kun je je Videoland Card gebruiken om af te rekenen.

Wil je een tablet kopen? Check ons overzicht met handige tips!

Download Videoland in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu