De 5 beste apps voor de Nijmeegse Vierdaagse 2017
Thomas Haenen

Duizenden mensen lopen deze week weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse, en een veelvoud daarvan zal de welbekende zomerfeesten bezoeken. Met deze apps ben je voorbereid op alweer de 101ste editie van de bekendste wandeltocht van Nederland.

Vierdaagse apps

Bijna 50.000 deelnemers zullen morgenochtend voor dag en dauw bij de startlijn staan van de Nijmeegse Vierdaagse. Trek je deze week ook naar Nijmegen? Met onderstaande Vierdaagse-apps ben je overal op voorbereid: de lange wandelingen, het warme weer en de vele Vierdaagse-feesten die op de planning staan.

1. 4Walker

Wandelaars kunnen al een aantal jaren 4Walker gebruiken. De app biedt een overzicht van de route, het weer en je omgeving. Na het inloggen kunnen deelnemers via de app ook hun voortgang en snelheid bijhouden.

Met het warme weer dat verwacht wordt heeft de app nog andere voordelen. 4Walker verzamelt namelijk ook de locaties van alle lopers die de applicatie gebruiken en het gemiddelde tempo. Blijkt de doorstroming op sommige plekken te stokken, dan kan de organisatie besluiten extra maatregelen te treffen. Wandelaars vinden er ook informatie over water- en medische posten.

Download 4Walker 2017 in Google Play (gratis)

2. 4Follower

4daagse-app

Voor thuisblijvers is er 4Follower. Ook deze app geeft informatie over de route en het weer, maar dan om wandelende familieleden en vrienden te volgen. Voer de registratienummers in, en je checkt snel en gemakkelijk waar ze zijn en hoe ver ze nog moeten. Leuke extra: je kunt met 4Follower ook aanmoedigende berichten doorsturen.

Download 4Follower 2017 in Google Play (gratis)

3. Valkhof Festival

valkhopf

Ga je deze week niet wandelen, dan zijn er nog de traditionele Vierdaagsefeesten. Heel Nijmegen staat vol met podia, kraampjes en ander vermaak. Andre Hazes, Ronnie Flex, de Vengaboys en andere bekende namen zijn deze week in Nijmegen te vinden.

Er is helaas geen algemene app voor de vele evenementen van de Vierdaagsefeesten, maar individuele festivals hebben hun eigen applicaties. Zo kun je met de Valkhof Festival app op de hoogte blijven van wat er allemaal in dit park gebeurt, van All them Witches tot Yung Internet tot Satori.

Download Valkhof Festival in Google Play (gratis)

4. AccuWeather

accuweather

Of je nu gaat wandelen of naar Nijmegen komt voor de Vierdaagse-feesten, je zult sowieso op de hoogte moeten blijven van het weer. Met de AccuWeather-app blijf je op de hoogte van de weersverwachtingen. Hoort niet helemaal bij de officiële Vierdaagse-apps, maar wel zo essentieel. Onze voorspelling: goed insmeren en veel water meenemen.

Download Accuweather in Google Play (gratis)

5. Buienalarm

buienalarm

Mocht het onverhoopt toch gaan regenen, dan kun je maar beter Buienalarm op je Android hebben staan. Het is een simpele app met slechts een enkel doel: accurate waarschuwingen geven als er een bui aankomt. Buienalarm vertelt je precies hoe lang het op jouw locatie gaat regenen, en hoe hard.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.